fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gebruikte machines belangrijk voor Vredo

André de Waard begon als servicemonteur bij Vredo en doet nu de verkoop van nieuw en gebruikt. De verkoop van occasions is belangrijk, het trekt kopers die nu nog niet in de markt zijn voor nieuw.

Vredo staat vooral bekend als fabrikant van doorzaaimachines, bemesters en zelfrijders. Naast de verkoop van nieuw is de verkoop van gebruikte machines een belangrijke tak, om meerdere redenen. Verkoper André de Waard legt uit waarom.

Niet op íedere nieuw gebouwde machine ruilt Vredo iets in. Toch zet het op jaarbasis heel wat gebruikte machines om; kopers van een jong gebruikt ruilen soms ook weer iets in. Vredo verkoopt aan loonbedrijven of veehouders en aan handelaren en exporteurs. André de Waard: “Eigen merk is voor ons de belangrijkste handel. Jong gebruikte Vredo’s gaan altijd klaargemaakt en met een jaar garantie de dam af. Wat oudere machines kunnen we helemaal reviseren. We willen die niet zomaar de handel in hebben.” Vredo adverteert alles op Traktorpool, meestal zonder vraagprijs. “Zo kom je ook in contact met kopers die misschien niet in de markt zijn voor een nieuwe machine, maar wel iets zoeken. Heb je ook een reden om eens op de koffie te gaan.”

De inruilers van andere merken verkoopt Vredo ‘zoals gezien’. “Het is wassen, checken en foto’s maken. Eventuele lekkages verhelpen we, maar dat is het dan ook. Deze machines zetten we zo snel mogelijk online. Dat is echt handel, het trekt een andere categorie kopers. Die durven het aan om, op basis van eigen technische kennis, een machine van soms een paar ton te kopen zonder garantie. Vaak weten mensen al waar ze vandaan komen en daar ben ik ook altijd heel open in. Dat is op basis van vertrouwen. Het werkt twee kanten op: als de vorige eigenaar zegt dat een machine werkend is, dan moet de nieuwe koper daar ook van op aan kunnen. Het blijft een risico, maar daar is de prijs vaak ook naar. Ons hoofddoel: snel weer weg. Snelheid is handel in onze beleving. Als een machine langer stilstaat gaat-ie achteruit, zeker bij mestechniek. Ook denken kopers dan dat er wel iets aan zal mankeren. Het mooiste is om inruil al te verkopen als het nog bij de vorige eigenaar draait. Scheelt ook transportkosten.”

Maar de allermooiste handel blijft voor De Waard jonge inruil van een concurrerend merk. Niet per se makkelijke handel, maar het geeft wel reuring in het fanatieke mestwereldje. “Helemaal als er kopers komen kijken die uiteindelijk toch kiezen voor Vredo.”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Machines krijgen een tweede leven

Compleet strippen en weer als nieuw opbouwen kan een oudere machine een compleet nieuw leven geven. Verschillende fabrikanten bieden dan ook...
Afbeelding artikel

Handelaar over zijn handel: ‘MF is deel van onze identiteit’

Sinds 2017 bouwden de broers Jan en Hessel Lugtenberg aan hun eigen mechanisatiebedrijf in het Friese Oosterwolde. Het bedrijf ademt Massey...
Afbeelding artikel

Exoot van de maand: Deutz WKM Unsinn

Een bijzondere verschijning is deze Deutz WKM Unsinn-bietenschoner en -lader. De machine bedoeld om (voeder)bieten over te laden en meteen te...
Beheer
WP Admin