fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Forse update voor Krone-schudders

De Vendro-schudder zit korter op de trekker, gunstig voor het zwaartepunt. De tastwielen staan 20 centimeter verder naar voren. - Foto: Krone

Krone haalde de bekende KW-serie fors door de molen. Resultaat: de Vendro-schudder. De nieuwkomer is uitgevoerd met een aantal praktische verbeteringen.

De nieuwe Vendro bestaat uit negen modellen gedragen schudders. Dat is, evenals de werkbreedte van 4,60 tot 11,20 meter, niet wezenlijk anders dan de huidige KW-serie. Toch is de Vendro wel degelijk nieuw. Op vrijwel alle fronten zijn de schudders zichtbaar doorontwikkeld. Te beginnen met de compactere bok. Hierdoor is zit de schudder korter op de trekker, gunstig voor het zwaartepunt. Dit is met name relevant bij de zwaardere en bredere tien-elements modellen.

Koersvaster

Ook een wezenlijke verandering is de nieuwe stabilisatie. Deze is voortaan hydraulisch uitgevoerd. Krone monteert dit standaard bij grotere werkbreedtes, op de kleinere modellen komt het als optie. Deze demping is stugger, en dat zou de schudders koersvaster maken in het veld.

Maar er verandert meer. Zo gaan de tastwielen onder de rotoren 20 centimeter naar voren in vergelijking met de huidige KW-serie. Hierdoor lopen ze dichter achter de tanden en dat moet de bodemvolging verbeteren. Die tanden zijn bovendien niet langer recht, maar gebogen. Zowel voorwaarts als zijwaarts.

Je zet de schudder voortaan weg op drie steunpoten, met de wielen van de grond.

Je zet de schudder voortaan weg op drie steunpoten, met de wielen van de grond.

Niet meer op de banden wegzetten

Praktisch detail is de nieuwe parkeerbok. Deze bestaat uit een dubbele neerklapbare steun onder de driepunt, plus een degelijk ogende derde steunpoot achterop. Het volle gewicht rust hierdoor niet langer op de middelste twee tastwielen wanneer je de schudder in de schuur wegzet. Sterker nog: die hangen nu vrij. De schudder staat volledig op de poten.

Tot slot komen er nieuwe kleuren, groen met grijs. Krone blijft ook in de nieuwe serie grote (1,50 meter diameter) dan wel kleinere rotoren bouwen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe 13 meter brede schudder van SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP heeft een 13 meter brede schudder toegevoegd aan de schudderlijn. Het gaat om het model Spider 1300/12T...
Afbeelding artikel

Frandent's Haaktand-schudder uit Italië

Machinehandelaar Robin Groenewegen in Warmenhuizen (N.-H.) startte dit voorjaar met de import van het Italiaanse merk Frandent. Een eerste schudder arriveerde...
Afbeelding artikel

Impressie Ploeger CM2240 getrokken bandhark

Ploegers getrokken versie van de zelfrijdende bandhark is uiteraard goedkoper maar beschikt toch over de uitgekristalliseerde harktechniek. Het meesturende wielstel, doordachte...
Beheer
WP Admin