fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Farmax Ringseeder: zaaien met dubbele ringen

De Farmax Ringseeder in actie. De ringen en aandrukrollen komen op de plaats waar normaliter de aandrukrol zit van de rotorkopeg.

Farmax introduceert de Ringseeder waarbij in-elkaar-draaiende ringwalsen kort achter de rotorkopeg hangen om gras te zaaien. Het systeem is ongevoelig voor stoppelresten.

De naam ‘Ringseeder’ is dan ook afgeleid van de twee ringen die in een vast frame kort achter de rotorkopeg hangen. Het zaad valt uit slangen/leidingen tussen op de grond de rotorkopeg en de ringen en zo wordt het zaad meteen aangedrukt. Achter beide ringwalsen is een verkruimelrol mogelijk, desgewenst met twee extra rolletjes die het strookje zand aandrukt tussen twee werkgangen in.

Het trapje is een optie om zo makkelijk toegang te krijgen tot het bordes om de zaadtank te vullen.

Het trapje is een optie om zo makkelijk toegang te krijgen tot het bordes om de zaadtank te vullen.

Druk op Ringseeder instelbaar

Afhankelijk van de bodemsoort en zaaizaad kan je de bodemdruk op de ringen instellen. Dat instellen verloopt via de topstang en -net als bij een gewone rol achter de kopeg – via de vaste gatenpatroon en pen-gat verbinding op de rotorkopeg.

Samen met Kverneland

Farmax ontwikkelde de Ringseeder in eerste instantie voor Kverneland pneumatische zaaimachines in combinatie met een rotorkopeg. De verkoop ervan verloopt dan ook via het Kverneland dealernetwerk in de Benelux. Later zal dit systeem ook in andere Europese landen aangeboden worden. Voor een complete combinatie, zaaimachine, rotorkopeg en het Ringseeder-element, ligt de brutoprijs grofweg op € 50.000. Opties voor de machine zijn een trapje op makkelijk de zaaizaadtank te vullen vanaf het bordes. De optionele extra looprolletjes kan je voor transport naar binnen klappen.

Farmax overweegt om een meer universele aanbouw te maken zodat de Ringseeder ook past tussen zaaicombinaties van andere merken.

Op deze plaats -tussen rotorkopeg en ringen - valt het zaad via een zaaibalk op de grond. Je krijgt hierdoor een volvelds zaaibed. Het systeem is ongevoelig voor stoppelresten.

Op deze plaats -tussen rotorkopeg en ringen – valt het zaad via een zaaibalk op de grond. Je krijgt hierdoor een volvelds zaaibed. Het systeem is ongevoelig voor stoppelresten.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Beheer
WP Admin