fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bijna 15 procent minder trekkers verkocht

De trekkerverkopen in 2020 lopen fors achter op de verkopen in een jaar eerder. Tot en met juli werden 1.369 trekkers verkocht, tegenover 1.600 in dezelfde maanden vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom. In juli dit jaar werden 179 landbouw- en smalspoortrekkers verkocht. Vorig jaar waren dat er in deze maand 194 (-9%) en een jaar eerder 185.

Ook in de rest van Europa lopen de verkopen achter, zo blijkt uit cijfers van de Europese brancheorganisatie Cema. Het aantal trekkerregistraties in de eerste zes maanden van 2020 daalde met 12,1%. Een belangrijke factor is de uitbraak van het coronavirus en de onzekerheid die dit veroorzaakt. Cema wijdt de Nederlandse situatie ook aan onzekerheden over de ontwikkeling van marktprijzen, de verwachte strengere stikstofmaatregelen en regels voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

In 2019 groei bij kleinere merken

Fedecom meldt ook de verkoopcijfers per merk (met een jaar vertraging in verband met mededingingsregels, dus in het jaar 2019). Uit die cijfers blijkt dat vorig jaar, zowel in juli als over het gehele eerste halfjaar, vooral de trekkermerken buiten de top-3 (John Deere, Fendt en New Holland) méér trekkers afzetten. Zo verkocht Claas er 31 meer, Deutz-Fahr 21, Massey Ferguson 24, en Valtra verkocht 39 trekkers extra. De verkopen bij John Deere daalden (tot en met juli 2019) marginaal met 3 stuks, bij Case-IH met 23 en vooral New Holland zag het aantal verkochte trekkers destijds dalen, met 94.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Video | Loonwerker Peter Kastelijn stopt met agrarisch loonwerk

In deze video vertelt loonwerker Peter Kastelijn waarom hij stopt met agrarisch loonwerk. Hij kijkt vooruit naar een nieuwe toekomst.
Afbeelding artikel

Video | Stef Hooijman (Troostwijk): aantal machineveilingen neemt toe

Stef Hooijman, adviseur/taxateur bij Troostwijk Veilingen, over het stijgend aantal machineveilingen. Hij schetst de huidige markt en geeft zijn visie.
Beheer
WP Admin