Terug naar nieuwsoverzicht

Argo Tractors bouwt vestiging in Duitsland

Er worden trekkers gebouwd in Duitsland, maar er zal een machinecentrum ontstaan voor de verkoop van McCormick- en Landini-trekkers. Foto: Mark Pasveer

Het Italiaanse Argo Tractors bouwt aan nieuwe locatie in het Duitse Beieren.

Argo Tractors, het Italiaanse moederbedrijf van onder andere de trekkermerken Landini en McCormick, gaat een vestiging bouwen in Duitsland. Hiervoor heeft de machinefabrikant 13.000 vierkante meter bouwgrond gekocht in Burgoberbach (Landkreis Ansbach, Beieren). Argo koos voor deze locatie, deels omdat dit op een kleine tien minuten afstand ligt van Hochschule Weihenstephan-Triesdorf, waar zo’n 6000 studenten een agrarische of technische opleiding volgen.

Er worden geen trekkers gebouwd in Duitsland, maar er zal een machinecentrum ontstaan voor de verkoop van McCormick- en Landini-trekkers. Het pand wordt 2.600 vierkante meter groot met daarin showrooms, administratie, een werkplaats, winkel, trainingscentrum en evenementenruimte voor bezoekers. Aangrenzend zal ruimte en een perceel zijn voor demonstratieactiviteiten.

Dealer ondersteunen

Argo Tractors volgt hiermee de uitgesproken strategie om in verschillende Europese landen eigen verkoopvestigingen te openen. September 2017 opende de Italianen al een vestiging in Spanje (Villamarciel), en eind 2018 in Zuid-Frankrijk (regio Lyon). Argo Tractors-directeur én -eigenaar Simeone Morra, legde de strategie ons vorig al eens uit in gesprek: “Wij bouwen deze vestigingen vooral om onze dealers te ondersteunen. Wij gaan de verkoop echt niet zelf doen, dat kunnen de lokale dealers veel beter. In de vestiging is altijd ons volledige gamma aan trekkers te zien en te berijden, en zijn er trainingslokalen voor monteurs en verkopers.”

Vanaf 2021

Argo Tractors verwacht dat de bouw in het voorjaar van 2021 start, en verwacht in het najaar van 2021 het pand te kunnen betrekken. Argo Tractors sprak vorig jaar de wens uit om naast Duitsland, ook in de UK, Ierland en Polen vestigingen te willen bouwen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Peeters Group stopt met beurzen en catalogus

Peeters Group stopt met de papieren productcatalogus en is komend jaar niet te zien op mechanisatiebeurzen. De communicatie gaat voortaan via...
Afbeelding artikel

New Holland gaat samenwerken met Maschio Gaspardo

Na de overname van Kongskilde Grondbewerkingsmachines in 2016, gaat  New Holland nu onder eigen naam schijveneggen en diepwoelers van het Italiaanse...
Afbeelding artikel

Kubota en Nvidia werken samen aan autonome trekker

Machinefabrikant Kubota gaat samenwerken met de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia. Het doel: een intelligente, autonome trekker ontwikkelen. De Japanse trekkerfabrikant Kubota gaat...