fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Argo Tractors bouwt vestiging in Duitsland

Er worden trekkers gebouwd in Duitsland, maar er zal een machinecentrum ontstaan voor de verkoop van McCormick- en Landini-trekkers. Foto: Mark Pasveer

Het Italiaanse Argo Tractors bouwt aan nieuwe locatie in het Duitse Beieren.

Argo Tractors, het Italiaanse moederbedrijf van onder andere de trekkermerken Landini en McCormick, gaat een vestiging bouwen in Duitsland. Hiervoor heeft de machinefabrikant 13.000 vierkante meter bouwgrond gekocht in Burgoberbach (Landkreis Ansbach, Beieren). Argo koos voor deze locatie, deels omdat dit op een kleine tien minuten afstand ligt van Hochschule Weihenstephan-Triesdorf, waar zo’n 6000 studenten een agrarische of technische opleiding volgen.

Er worden geen trekkers gebouwd in Duitsland, maar er zal een machinecentrum ontstaan voor de verkoop van McCormick- en Landini-trekkers. Het pand wordt 2.600 vierkante meter groot met daarin showrooms, administratie, een werkplaats, winkel, trainingscentrum en evenementenruimte voor bezoekers. Aangrenzend zal ruimte en een perceel zijn voor demonstratieactiviteiten.

Dealer ondersteunen

Argo Tractors volgt hiermee de uitgesproken strategie om in verschillende Europese landen eigen verkoopvestigingen te openen. September 2017 opende de Italianen al een vestiging in Spanje (Villamarciel), en eind 2018 in Zuid-Frankrijk (regio Lyon). Argo Tractors-directeur én -eigenaar Simeone Morra, legde de strategie ons vorig al eens uit in gesprek: “Wij bouwen deze vestigingen vooral om onze dealers te ondersteunen. Wij gaan de verkoop echt niet zelf doen, dat kunnen de lokale dealers veel beter. In de vestiging is altijd ons volledige gamma aan trekkers te zien en te berijden, en zijn er trainingslokalen voor monteurs en verkopers.”

Vanaf 2021

Argo Tractors verwacht dat de bouw in het voorjaar van 2021 start, en verwacht in het najaar van 2021 het pand te kunnen betrekken. Argo Tractors sprak vorig jaar de wens uit om naast Duitsland, ook in de UK, Ierland en Polen vestigingen te willen bouwen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fabrikanten landbouwmachines groeien en bloeien

Landbouwmachinefabrikanten klagen momenteel nergens over, zeker niet in Duitsland. Brancheleider Claas bijvoorbeeld zag de omzet in 2021 met 19% groeien. De...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin