Terug naar nieuwsoverzicht

Garant TopFlow optimaliseert drijfmesttank

Kotte introduceert op zijn drijfmesttanks de Garant TopFlow-technologie. Dit nieuw ontworpen leidingensysteem met een draaizuigerpomp en een hydraulisch systeem vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van het mest uitrijden.

Kotte, fabrikant van mesttechnologie in Rieste (D), bouwt de draaizuigerpomp nu ver onder de tank, maar toch gemakkelijk bereikbaar vanaf de zijkant voor onderhoud en service. De ingenieurs van Kotte hebben met computersimulaties het in- en uit de tank stromen van de vloeibare mest geoptimaliseerd. Dit moet er toe leiden dat de draaizuigerpomp beter presteert en langer meegaat.

Het TopFlow systeem is ontworpen voor draaizuigerpompen met een capaciteit tot 10.000 liter per minuut. Ter bescherming van de pomp kan de koper als optie een snijinrichting met stenenvanger laten installeren. Afhankelijk van de pompgrootte zijn er een of twee drukleidingen van 6 inch of één van 8 inch. Het vullen gaat via een 10 inch aanvoerbuis. Door het innovatieve verloop van de leidingen is de tank volgens Kotte zowel actief als passief (met alleen de zwaartekracht) te legen zonder dat de verdeler moet worden losgekoppeld. Optioneel kan een NIR-sensor worden ingebouwd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wereldprimeur: Hollanders vinden robot 2.0 uit

Deze week stelt de Nederlandse start-up AgXeed haar praktijkrijpe robottrekker voor. TREKKER kreeg alvast een exclusieve preview van deze wereldpremière: een...
Afbeelding artikel

New Holland kondigt komst waterstoftrekkers aan (film)

Via een youtube-video kondigt New Holland aan dat er op 2 oktober waterstoftrekkers introduceert.
Afbeelding artikel

Spike Rotoweeder maakt grond en onkruid los

Ben Schuitert Agrotechniek introduceert de Ecoweeding Spike 610 en 810 Rotoweeder, roterende wiedeggen. De Spike Rotoweeder is speciaal ontwikkeld voor het...