Terug naar nieuwsoverzicht

Garant TopFlow optimaliseert drijfmesttank

Kotte introduceert op zijn drijfmesttanks de Garant TopFlow-technologie. Dit nieuw ontworpen leidingensysteem met een draaizuigerpomp en een hydraulisch systeem vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van het mest uitrijden.

Kotte, fabrikant van mesttechnologie in Rieste (D), bouwt de draaizuigerpomp nu ver onder de tank, maar toch gemakkelijk bereikbaar vanaf de zijkant voor onderhoud en service. De ingenieurs van Kotte hebben met computersimulaties het in- en uit de tank stromen van de vloeibare mest geoptimaliseerd. Dit moet er toe leiden dat de draaizuigerpomp beter presteert en langer meegaat.

Het TopFlow systeem is ontworpen voor draaizuigerpompen met een capaciteit tot 10.000 liter per minuut. Ter bescherming van de pomp kan de koper als optie een snijinrichting met stenenvanger laten installeren. Afhankelijk van de pompgrootte zijn er een of twee drukleidingen van 6 inch of één van 8 inch. Het vullen gaat via een 10 inch aanvoerbuis. Door het innovatieve verloop van de leidingen is de tank volgens Kotte zowel actief als passief (met alleen de zwaartekracht) te legen zonder dat de verdeler moet worden losgekoppeld. Optioneel kan een NIR-sensor worden ingebouwd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veenhuis toont tank met 42 inch schuivende wielen

SVgroup presenteert een nieuwe Veenhuis-mesttank met vier R42-wielen naast elkaar, die 65 cm kunnen uitschuiven. Veenhuis heeft de Quad-serie mesttanks met...
Afbeelding artikel

Nonstopbunker en wielaandrijving op Grimme EVO 280

Voortaan is de Grimme EVO 280-bunkerrooier optioneel uit te rusten met een 6 tons Nonstopbunker en hydraulische wielaandrijving. Machinefabrikant Grimme uit...
Afbeelding artikel

Vredo komt met sleepslang-systeem

Machinefabrikant Vredo komt met een eigen sleepslangbemester op de markt. Bijzonder, is dat het gaat om een tussenunit, waar een standaard...