fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Garant TopFlow optimaliseert drijfmesttank

Kotte introduceert op zijn drijfmesttanks de Garant TopFlow-technologie. Dit nieuw ontworpen leidingensysteem met een draaizuigerpomp en een hydraulisch systeem vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van het mest uitrijden.

Kotte, fabrikant van mesttechnologie in Rieste (D), bouwt de draaizuigerpomp nu ver onder de tank, maar toch gemakkelijk bereikbaar vanaf de zijkant voor onderhoud en service. De ingenieurs van Kotte hebben met computersimulaties het in- en uit de tank stromen van de vloeibare mest geoptimaliseerd. Dit moet er toe leiden dat de draaizuigerpomp beter presteert en langer meegaat.

Het TopFlow systeem is ontworpen voor draaizuigerpompen met een capaciteit tot 10.000 liter per minuut. Ter bescherming van de pomp kan de koper als optie een snijinrichting met stenenvanger laten installeren. Afhankelijk van de pompgrootte zijn er een of twee drukleidingen van 6 inch of één van 8 inch. Het vullen gaat via een 10 inch aanvoerbuis. Door het innovatieve verloop van de leidingen is de tank volgens Kotte zowel actief als passief (met alleen de zwaartekracht) te legen zonder dat de verdeler moet worden losgekoppeld. Optioneel kan een NIR-sensor worden ingebouwd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Record Trailers introduceert transporttank Evo-Trans V 25000

De Belgische fabrikant Record Trailers heeft een nieuwe transporttank ontwikkeld: de Evo-Trans V 25000.
Beheer
WP Admin