Terug naar nieuwsoverzicht

Garant TopFlow optimaliseert drijfmesttank

Kotte introduceert op zijn drijfmesttanks de Garant TopFlow-technologie. Dit nieuw ontworpen leidingensysteem met een draaizuigerpomp en een hydraulisch systeem vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van het mest uitrijden.

Kotte, fabrikant van mesttechnologie in Rieste (D), bouwt de draaizuigerpomp nu ver onder de tank, maar toch gemakkelijk bereikbaar vanaf de zijkant voor onderhoud en service. De ingenieurs van Kotte hebben met computersimulaties het in- en uit de tank stromen van de vloeibare mest geoptimaliseerd. Dit moet er toe leiden dat de draaizuigerpomp beter presteert en langer meegaat.

Het TopFlow systeem is ontworpen voor draaizuigerpompen met een capaciteit tot 10.000 liter per minuut. Ter bescherming van de pomp kan de koper als optie een snijinrichting met stenenvanger laten installeren. Afhankelijk van de pompgrootte zijn er een of twee drukleidingen van 6 inch of één van 8 inch. Het vullen gaat via een 10 inch aanvoerbuis. Door het innovatieve verloop van de leidingen is de tank volgens Kotte zowel actief als passief (met alleen de zwaartekracht) te legen zonder dat de verdeler moet worden losgekoppeld. Optioneel kan een NIR-sensor worden ingebouwd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe serie Samson-drijfmesttanks moet rijschade voorkomen

Mesttechniekfabrikant Samson lanceert vijf nieuwe modellen drijfmesttanks in zijn serie PGII-Genesis, die rijschade op de akker moeten voorkomen.
Afbeelding artikel

Duport bouwt 15 meter bemester

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (O.) komt met een 15 meter brede All Track HD-bemester. Daarmee breidt de fabrikant het...
Afbeelding artikel

Ploeger test prototype vierwieler in het veld

De Nederlandse machinefabrikant Ploeger uit Roosendaal (N-Br.) heeft de eerste kuubs verzet met de nieuwe AT 5104-vierwieler. Daarmee breidt de fabrikant...
Beheer
WP Admin