fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Sleutelaars, toen en nu

Voor de Trekker uitgave van juli 2020 bezochten we 12 sleutelaars die in het verleden in de rubriek De Sleutelaar hebben gestaan. Dit leverde niet alleen mooie verhalen op maar ook een heleboel mooie beelden die we jullie niet willen onthouden.

Ook de artikelen van toen willen we graag met jullie delen. Daarnaast publiceren we de komende weken op Trekkeronline de foto’s die tijdens de fotoshoots voor deze Trekker special zijn gemaakt.

Onderstaand de artikelen van toen:

(Let op, sommige artikelen zijn niet in pdf beschikbaar, maar zijn als scan vanuit ons archief toegevoegd)

Artikel van toen

Martin en Huib Schrier

Zeventien jaar geleden stond de reportage in TREKKER en inmiddels is de hakselaar al ruim twintig jaar oud. Maar nog altijd doet-ie het. En goed!

Artikel Trekker & Werktuig 180, september 2003 (scan)


Wiltje Walburg

Zo rond 1995 bouwde Wiltje Walburg eigenhandig een pers-wikkelcombinatie. Na 180.000 balen te hebben geperst, was het tijd voor wat nieuws. Die tweede pers moest groter, sterker en sneller. In 2006 stond-ie klaar.

Trekker & Werktuig 212, april 2006 (pdf)


Leo van Amstel

Hij staat in een hoek in de loods, de 16 meter brede sleepslangbemester die loonbedrijf Van Amstel in Lith (N.-Br.) in 2003 bouwde. Het was een succes, maar na intensief gebruik is de machine simpelweg versleten.

Trekker & Werktuig 186, maart 2004 (pdf)


Arjan Smit

Arjan Smit stond drie keer met een zelfgebouwde machine in TREKKER. In 2001 met een tot hydrostatische trekker omgebouwde hakselaar, in 2005 met een zelfrijdende voeraanschuiver, en in 2006 met een verbouwde Muir Hill.

Trekker & Werktuig 218, november 2006 (pfd)

Trekker & Werktuig, december 2001 (scan)

Trekker & Werktuig 197, januari 2005 (scan)


Theo Hogervorst

Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Maar als je inmiddels ruim 1,5 miljoen kleine hooibaaltjes hebt geperst, dan ben je koning van de kleine baaltjes.

Trekker & Werktuig 203, juli 2005 (scan)


André Capelle

André Capelle rijdt nog steeds met de tank die hij in de winter van 2005 zelf bouwde. Achteraf gezien is het een groot succes: zo’n 250.000 kuub en diverse wijzigingen verder, is het in de basis nog steeds dezelfde constructie.

Trekker & Werktuig, juli/augustus 2001 (scan)

Trekker & Werktuig 214/215, juli/augustus 2006 (scan)


Arnoud van Dijk

De verlengde Fendt van loonwerker Arnoud van Dijk heeft sinds 2015 heel wat mest kunnen verstouwen, en nog altijd werkt de machine naar wens. De enige kinderziekte was een kapotgelopen lager.

TREKKER 324, september 2015 (pdf)


Hendrik en Berend Mulder

De broers Hendrik en Berend Mulder in het Overijsselse IJhorst draaiden inmiddels precies tien seizoenen met hun tot aardappelrooier omgebouwde Agrifrac-bietenrooier.

TREKKER 255, december 2009 (pdf)


Hans Ras

Ruim 40 jaar oud en nog altijd staat hij te stralen tussen de jongere machines: De tot pompunit omgebouwde Matrot-bietenrooier van sleutelaar Hans Ras.

TREKKER 234, maart 2008 (pdf)


Daniël Haarhuis

Daniël Haarhuis ontwierp en bouwde tussen 2007 en 2009 zijn eigen getrokken schijveneg met 5,5 meter werkbreedte die volledig voldoet aan de CE-normering.

TREKKER 252, september 2009 (pdf)


Carel Brouwer

In de schuur, tussen een paar op te knappen oude McCormick-trekkers, staat de zelfgebouwde Cabroco-mengwagen (Carel Brouwer Constructie) van sleutelaar Carel Brouwer. Hij bouwde deze mengwagen ongeveer twintig jaar geleden voor de smalle gangen van de vleeskalverstal.

TREKKER 222, maart 2007 (pdf)


Gerard Bastiaan

Gerard Bastiaan kocht een Mengele-hakselaar met Zuidberg-fronthef en drie Niemeyer-maaiers. Zeven jaar lang maaide hij met drie maaiers vóór de vooras. Te zwaar, en dus ging de slijptol erin.

Trekker & Werktuig, oktober 2006 (pdf)


Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Steiger Heritage Club opgericht

Voor de tienduizenden liefhebbers van Steiger-kniktrekkers met vierwielaandrijving wereldwijd, is de Steiger Heritage Club opgericht.
Beheer
WP Admin