fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland introduceert nieuwe hybride CH-combines

Machinefabrikant New Holland komt met een nieuwe CH-maaidorser-serie, die het dorsprincipe van de CX- en CR-machines combineert.

De nieuwe CH-serie maaidorser van New Holland is een hybride machine: het combineert het Twin Rotor-dorssysteem van de CR-axiaal-maaidorser met technieken van de CX-schuddermachine, en bouwt dit in een CX-machine. De nieuwe typeaanduiding ‘CH’ staat voor Crossover Harvesting.

Twee rotors

Het gaat om één model maaidorser, dat is de CH 7.70-maaidorser. Van de buitenkant lijkt deze op een bekende CX-machine, maar onder de kappen liggen twee dorsrotoren in de lengte.

Het nieuwe dorsprincipe werkt als volgt. Na de invoer ligt een grote (600 mm diameter) dorstrommel. De draaisnelheid hiervan kun je vanuit de cabine  regelen, met een hydraulische trommelvariator. De CH-combine is uitgevoerd met Opti-Thresh, wat wil zeggen dat de agressiviteit van het dorssysteem zonder gereedschap is aan te passen aan het gewas, bijvoorbeeld om het stro te ontzien.

Die trommel dorst het graangewas en voert het door in het 21 inch Twin Rotor-dorssysteem. Dat wil zeggen dat er twee dorstrommels van 3,45 meter lang naast elkaar in de lengte van de machine liggen. Volgens New Holland heeft de machine een afscheidingsoppervlak van 2,9 vierkante meter.

Dit is het dors- en reinigingssysteem van de nieuwe CH-maaidorsers. Het combineert het Twin Rotor-systeem (twee axiale dorstrommels) met technieken uit de CX-schuddermachines.

Dit is het dors- en reinigingssysteem van de nieuwe CH-maaidorsers. Het combineert het Twin Rotor-systeem (twee axiale dorstrommels) met technieken uit de CX-schuddermachines. Foto’s: New Holland.

Nieuw maaibord

De machine is uitgevoerd met een FPT Cursor 9-motor met 374 pk en die voldoet aan de Fase V-emissienorm. De CH 7.70 kan worden uitgevoerd met maaiborden tot 9,15 meter, en New Holland introduceert tegelijk met dit type maaidorser een nieuw, 8,53 meter brede Varifeed-maaibord.

Als basis gebruikt New Holland een CX-maaidorser, en bouwt daar het nieuwe dorssysteem in. Foto's: New Holland

Als basis gebruikt New Holland een CX-maaidorser, en bouwt daar het nieuwe dorssysteem in. 

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Beheer
WP Admin