fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Iets meer trekkers verkocht in juni, jaartotaal loopt achter

John Deere was het meest verkochte merk, op ruime afstand gevolgd door New Holland en Case IH

In juni van dit jaar zijn 205 trekkers verkocht. In juni 2019 waren dat er iets minder, namelijk 197.

Het totaal aantal verkochte trekkers in 2020 tot en met juni loopt echter wel achter op een jaar eerder. In 2020 werden 1.190 trekkers verkocht, terwijl dat er een jaar eerder nog 1.406 waren. Het verkoopcijfer is in jaren niet zo laag geweest. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

Fedecom meldt ook de verkoopcijfers per merk, met een jaar vertraging in verband met mededingingsregels. In juni vorig jaar werden John Deere trekkers het meest verkocht (64). Op ruime afstand volgen New Holland met 30 trekkers en Case IH met 24 trekkers. Cumulatief werden tot en met juni 2019 318 John Deere-trekkers verkocht, gevolgd door Fendt (248) en New Holland (216).

De verkoop van machines en trekkers heeft de lijden onder de gevolgen van het coronavirus. Uit eerder uitgevoerd ledenonderzoek van Fedecom blijkt dat 37% van de fabrikanten/importeurs een verkoopdaling verwacht van meer dan 10%. 31% van de dealers verwacht deze afname.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Beheer
WP Admin