fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fedecom verplaatst ATH en GTH naar 2022

Een foto van de AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen. Fedecom heeft besloten de 2020 versie definitief te verplaatsen naar 2022 en gelijktijdig te laten plaatsvinden met de GroenTechniek Holland

Fedecom verplaatst de AgroTechniek Holland (ATH) definitief van 2020 naar 2022 waar deze gelijktijdig plaatsvindt met de GroenTechniek Holland (GTH).

De Agrotechniek Holland (ATH) zou eigenlijk aankomende september 2020 plaatsvinden, maar is uitgesteld vanwege de Coronacrises. Fedecom meldt vandaag dat de ATH definitief verplaatst is naar de zomer van 2022. Dat is een bijzondere wending, omdat tot nu toe de beurs altijd plaatsvond in september. Daarop was de nodige kritiek omdat september een drukke oogstmaand zou zijn én omdat het gros van de machine-leveranciers van de aardappelteelt ontbrak. Of die er nu wel zijn in 2022, maakt Fedecom in haar persbericht niet bekend.

Gelijktijdig met GTH

Dat Fedecom kiest voor 2022, is vooral omdat 2021 een overvol beursjaar dreigt te worden, met name op internationaal vlak. Zoals het er nu uitziet zullen in 2021 zowel de Duitse Agritechnica, de Italiaanse Eima, de Franse Sima als de Belgische Agribex plaatsvinden. Een tweede reden om te gaan naar 2022 is volgens de Fedecom dat veel bedrijven 2021 nodig hebben om te herstellen van het Corona-jaar 2020.

Voorkeur blijft Biddinghuizen

De Groentechniek Holland (GTH), een beurs die zich hoofdzakelijk richt op tuin- en parktechniek en cultuurtechniek, verplaatst de Fedecom dus van 2021 naar 2022 en zal gelijktijdig op hetzelfde terrein plaatsvinden als de ATH. De Fedecom hoopt zo dat een groter evenement meer publiek zal trekken. Ook exposanten die op beide beurzen staan, kunnen zo efficiënter hun publiek bereiken. Overigens zal de nieuwe opzet waarschijnlijk wel plaatsvinden op het terrein van Walibi Flevo in Biddinghuizen. Fedecom heeft daar de voorkeur voor omdat deze centraal ligt in Nederland.

Tot slot maakt Fedecom bekend te komen met een digitaal platform eind 2020 genaamd ‘alles wat boeren boeit’ waarin ze boeren via een digitaal platform wil informeren over de ontwikkelingen in de mechanisatiebranche.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Beheer
WP Admin