fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH industrial: vraag naar trekkers in EU daalt fors

New Holland komt met een Limited Edition van terracotta-gekleurde New Holland-trekkers: de typen T5.120, T5.115, T4.110 LP, T4.110 F en de TK4.110-rupstrekker. Van elk type bouwt het 100 stuks. De trekker die sterk lijkt op de oude Fiat 90-serie, komt niet te koop. Ongeveer 20 trekkers komen naar Nederland.

Machinefabrikant CNH industrial zag de vraag naar trekkers en combines flink dalen in Europa.

In Europa daalde de vraag naar trekkers en combines met respectievelijk 25% en 23%. Ook in het eerste kwartaal daalde de vraag naar trekkers en combines al fors.

Wereldwijd was gedurende het tweede kwartaal de wereldwijde vraag naar trekkers 1% lager. De vraag naar combines was 12% hoger.

Lager vanwege coronavirus

CNH industrial (CNHi), het moederbedrijf van onder andere Case IH en New Holland, maakte afgelopen kwartaal fors minder omzet in zijn agrarische divisie. De omzet daalde met 18% ten opzichte van een jaar eerder tot $ 2,5 miljard. Het bedrijf schrijft de daling toe aan de impact van het coronavirus, die het bedrijf vooral merkte in Europa.

De ebit, het resultaat voor rente en belastingen, daalde nog meer, met 40,5% tot $ 203 miljoen. Er waren lagere inkoopkosten en hogere verkoopprijzen, maar dat werd voor een groot deel tenietgedaan door een kleiner verkocht volume.

Fabrieken van CNHi waren in het tweede kwartaal tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. In mei waren alle locaties weer operationeel.

De totale omzet van het bedrijf, dat bijvoorbeeld ook Iveco vrachtwagens en machines maakt voor wegenbouw, kwam uit op $ 5,6 miljard: een daling van 26%. Onder de streep bleef een verlies van $ 85 miljoen over.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Afbeelding artikel

CNH Industrial stopt bedrijfsactiviteiten in Rusland

CNH Industrial stopt met zijn bedrijfsactiviteiten in Rusland. Sinds maart 2022 levert het concern al geen machines meer aan de Russische...
Afbeelding artikel

Amerikaanse CNH Industrial gaat samenwerken met Nederlandse Tobroco Giant

CNH Industrial gaat onder de merken Case Construction Equipment en New Holland Construction wielladers verkopen in de VS.
Beheer
WP Admin