Terug naar nieuwsoverzicht

Betere maaibalken bij Claas-schijvenmaaiers

De nieuwe maaiers zijn herkenbaar aan een iets andere kleurstelling. Hier een type Disco 240 met kneuzer.

Claas vernieuwt de hele reeks gedragen schijvenmaaiers van de Disco-serie. Die hebben nu allemaal een betere (en echte) Claas-maaibalk. Richtprijzen starten bij € 8.878.

Claas vervangt de oude schijvenmaaiers door de nieuwe Disco-10 en Disco-100 serie. Meest vernieuwend is dat de kleinste typen een echte eigen Claas-maaibalk krijgen. Voorheen kocht Claas de maaibalk van de kleine typen elders in.

Claas Max Cut-maaibalk

Dat is nu anders in de nieuwe Disco 10- en Disco 100-serie. Van al deze maaiers bouwt Claas nu zelf de maaibalk in eigen huis. Deze zogenoemde ‘Max-Cut-maaibalk is volgens Claas stiller, degelijker, beter gevormd en heeft betere lagers. Voor Nederland levert importeur Kamps de Wild alle maaiers met een messen-snelwissel als standaard.

Disco met obstakelbeveiliging

De nieuwe 10-serie bestaat uit drie modellen, de Disco 24, 28 en 32 met werkbreedtes van 2,2 tot 3 meter. Dit zijn eenvoudige maaiers, niet leverbaar met kneuzer, en met een mechanische veersysteem om de druk van de maaibalk op de bodem in te stellen. De maaiers kunnen tot een opwaartse hoek van 45 graden maaien en hebben een obstakelbeveiliging. Een Disco 24 is verkrijgbaar vanaf € 8.878.

Breedtste Claas maaier zonder kneuzer

De nieuwe 100-serie bestaat uit vier modellen: de Disco 240, 280, 320 en 360 en is iets zwaarder uitgevoerd dan de 10-serie waarbij ophanging en frame zijn voorbereid voor de montage van een kneuzer (rollen- of tandenkneuzer). De werkbreedtes variëren van 2,2 tot 3,4 meter. Alleen het breedte type, de 3,4 meter brede Disco 360, is niet met kneuzer leverbaar.

Bij transport in balans

Voor transport klappen maaiers hoog op, tot onder een hoek van 105 graden zodat de machine mooi in balans is en niet te hoog is tijdens transport. Ook heeft de 100-serie de mogelijkheid voor een kopakkerstand (aanslag). De 10-serie ontbeert deze. Een Disco 360 is verkrijgbaar vanaf € 13.399.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Doek valt voor productie Claas Cargos-opraapwagens

Claas stopt met productie van Claas Cargos-opraap- en hakseltransportwagens en gaat zich meer richten op Claas Jaguar-hakselaar en shredlage-techniek.
Afbeelding artikel

Nieuwe maaiers van Pronar maaien 10,5 meter breed

Pronar introduceert de nieuwe PDD1050-schijvenmaaier en PDD1050C-schijvenmaaier met kneuzer.
Afbeelding artikel

Claas breidt Torion-serie wielladers uit

Claas heeft een nieuw model wiellader geïntroduceerd, de Torion 530. Met deze toevoeging biedt Claas nu 3 modellen in de compactserie....
Beheer
WP Admin