fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mechanisatiebedrijven minder negatief over corona

Mechanisatiebedrijven zijn minder negatief over de gevolgen van de coronacrisis. 42% van de bedrijven verwacht de komende drie maanden een omzetdaling van meer dan 10%. Dat is minder dan twee maanden geleden: toen verwachtte 76% een omzet- en orderdaling van meer dan 10%. Dat blijkt uit een ledenonderzoek van brancheorganisatie Fedecom.

De grootste impact heeft de coronacrisis op de verkoop van (gebruikte) machines: 37% van de fabrikanten/importeurs verwacht een afname van meer dan 10%, terwijl 31% van de dealers deze afname verwacht. Dealers hebben terugvallende verkoop deels kunnen compenseren met onderhoud, reparaties en service. Hierbij speelden de voorjaarswerkzaamheden en de droogte de belangrijkste rol. 14% van de enquêtedeelnemers ervaart juist omzetgroei. Deze zitten vooral in de segmenten groen- en tuinbouwtechniek.

Fedecom: over heel 2020 5% omzetdaling

Op basis van de ledenenquête schat Fedecom de omzetdaling in de branche in de tweede helft van 2020 op 8 tot 10 % en over het gehele jaar ongeveer 5%. De crisis leidt bij 90% van de fabrikanten en importeurs niet tot liquiditeitsproblemen. 30% van de leden verwacht echter wellicht een tekort in de tweede helft van 2020 en 10% verwacht zeker een tekort.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Caroline Bekkering (Fedecom): ‘Maak mechanisatiebranche aantrekkelijk’

Caroline Bekkering is sinds 1 januari 2023 de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom. Een interview.
Afbeelding artikel

Caroline Bekkering nieuwe directeur Fedecom

Vanaf 1 januari 2023 wordt Caroline Bekkering de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom.
Afbeelding artikel

Video | Unieke antieke trekkers aan het werk in Toldijk

​​​​​​​Volop oude trekkers en landbouwwerktuigen waren te zien tijdens Het Agrarisch Verleden Herleeft in Toldijk (Gld.).
Beheer
WP Admin