Terug naar nieuwsoverzicht

Gebruikerservaringen Massey Ferguson 7718

De 7718 begint ’t jaar voor de sleepslangpomp, draait vervolgens mee in de eerste snede gras en de rest van het jaar (jaarlijks 500 uren) is de trekker op pad met een maaiarm.

In TREKKER 381 testten we de Massey Ferguson 7718. Maar wat is het oordeel van de gebruiker? Erik van der Veen (35), loonbedrijf Hoekstra, Oosterzee (Fr.) en Jan-Willem Zielman (37), Zielman de Velde, Zwartsluis (Ov.) vertellen over hun ervaring met deze trekker.

‘Een keer een magneetklep kapot, verder niks’

Jan-Willem Zielman (37), Zielman de Velde, Zwartsluis (Ov.)

Jan-Willem Zielman (37), Zielman de Velde, Zwartsluis (Ov.)

Van Zielmans tien MF’s, zijn er twee van het type 7718. Sinds 2018 klokten die 1.980 en 1.800 uren. Beide zijn vooral druk met grasmaaien, oprapen en persen, en mest uitrijden. De 7718 die ’t meest maait, kreeg al gauw een Cleanfix-omkeerbare ventilator. Jan-Willem: “De S-serie zuigt veel lucht aan, en al snel zit de grill vol. Dat is nu opgelost, al moeten we nog dagelijks het luchtfilter schoonmaken.” En beide 7718’s werden voorzien van een driewegkraan voor de Power Beyond. De S-serie lekt standaard wat intern. “Voor ons lekt-ie te veel, bleek voor onze nieuwe mestpomp, die te weinig oliedruk kreeg. Dat is nu opgelost.”

Lees verder onder de foto

Beide traploze 7718’s naderen de 2.000 draaiuren. Zielman is uiterst enthousiast over de SISU-motoren (AgcoPower), de vertrouwde transmissie en de nu zwaardere vooras van de S-serie.

Beide traploze 7718’s naderen de 2.000 draaiuren. Zielman is uiterst enthousiast over de SISU-motoren (AgcoPower), de vertrouwde transmissie en de nu zwaardere vooras van de S-serie.

De dieseltank mocht 100 liter groter zijn. “Met 305 liter, lukt het niet om 10 uur mest te pompen of te maaien. Althans, het waarschuwingslampje brand al snel.” Opvallend is dat beide 7718’s meermaals kampten met een sneuvelende magneetklep. Die hoort de 4wd- of aftakastoerentallen te schakelen. Jan-Willem: “We wisselen dan de kapotte met die van het differentieel: kunnen we toch door.”

In de garantieperiode is een oliekoeler vervangen, en een compressor. Al met al is Zielman dik tevreden. “Hadden niet anders verwacht,” vertelt Jan-Willem, denkend aan hun 7480 met probleemloze 10.000 uur.

‘Een fijne trekker met nauwelijks problemen’

Erik van der Veen (35), loonbedrijf Hoekstra, Oosterzee (Fr.)

Erik van der Veen (35), loonbedrijf Hoekstra, Oosterzee (Fr.)

De MF 7718 moest één keer stoppen. Bij ongeveer 1.000 draaiuren raakte een veercilinder van de voorasvering lek. Een monteur verwisselde die vlot, op locatie, en dit viel onder garantie. “Verder houdt de 7718 zich erg goed”, vertelt Erik van der Veen, eigenaar van loonbedrijf Hoekstra. “Daar ben ik blij om”, vertelt de Friese loonwerker die achttien MF’s gebruikt. Deze 7718 Dyna-6 vertoont juist geen typische MF-kwaaltjes, zoals een kapotte brandstofmeter of magneetklep, vertelt Van der Veen.

Deze 7718 arriveerde begin 2019 en draaide sindsdien 1.400 uur. In het voorjaar draait de trekker voor de sleepslangpomp, dan in het gras en vervolgens zo’n 500 uur met een maaiarm. Van der Veen is enthousiast over het model: wendbaar, en toch veel motorvermogen. De 7718 blijkt zuinig aan de mestpomp. Wel is de brandstoftank klein, want na 8 of 9 uur mestpompen is die leeg. Dat, terwijl de grotere 7720’s wel 15 uur achtereen kunnen pompen. Verder is Van der Veen doorgaans kritisch op de aircokwaliteit van z’n MF’s, maar de 7718 vertoont geen problemen. “Dit was een voorraadmodel, en daar zat zo’n panoramadak op. Zelf zou ik dat niet kiezen, vanwege de koelcapaciteit”, legt Erik uit.

De 7718 begint ’t jaar voor de sleepslangpomp, draait vervolgens mee in de eerste snede gras en de rest van het jaar (jaarlijks 500 uren) is de trekker op pad met een maaiarm.

De 7718 begint ’t jaar voor de sleepslangpomp, draait vervolgens mee in de eerste snede gras en de rest van het jaar (jaarlijks 500 uren) is de trekker op pad met een maaiarm.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Degelijke Krone Vendro 1120 gedragen schudder levert net werk

Krone introduceerde de nieuwe Vendro-serie gedragen schudders twee jaar geleden. TREKKER test de Krone Vendro 1120.
Afbeelding artikel

Drie viercilinders met voorlader getest: John Deere wint

Welke trekker is dé ultieme voorladertrekker? Spoiler alert: John Deere eindigt bovenaan. Lees deze trekkertest.
Afbeelding artikel

Video | Drie viercilinders in één trekkertest; kies je Fendt, John Deere of Valtra?

TREKKER testte voorladertrekkers Fendt 516 Vario, John Deere 6R 150 AutoPowr en Valtra N155e Direct uitgebreid in Finland.
Beheer
WP Admin