Terug naar nieuwsoverzicht

Zweden: op 6 juni Tractorpullingwedstrijd live te zien

Waar alle tractorpullingwedstrijden in Europa en Nederland zijn afgelast vanwege Corona-maatregelen, gaan binnenkort in Zweden alle pk’s los onder de naam ‘Tractor Pulling Against Corona’. Zo doen ze dat daar in Zweden.

Deze bijzondere online-wedstrijd is ontstaan als testdag, waarbij strenge maatregelen worden gehanteerd. Zo wordt een strak tijdsschema opgesteld, en mag een deelnemer maximaal één uur van tevoren het terrein betreden. Na de run wordt een ieder geacht direct in te pakken en weer te vertrekken. Per trekker zijn slechts de rijder en één monteur toegestaan.

De tractorpull is gratis live op Youtube te volgen, maar een donatie is altijd welkom. Tickets kan je hier online kopen. Sponsors kunnen tijdens de uitzending adverteren. De helft van de opbrengst gaat naar Artsen zonder grenzen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 juni van 14.00 tot 20.00 uur.

Zo’n beetje alle Zweedse teams hebben zich inmiddels aangemeld, en ook de nodige Deense pullers zijn van de partij. Er wordt gestart met Standaard- en Farmstock trekkers, waarna het later de beurt is aan het grote geweld. De lijst met deelnemers groeit nog dagelijks, en komt binnenkort op Facebook te staan.

Zweden kent tot nu toe de soepelste corona-maatregelen van Europa, en biedt daardoor ruimte voor evenementen tot maximaal 50 personen. Publiek is dan ook niet welkom op het afgesloten terrein. Desondanks is er toch een initiatief genomen tot het organiseren van een eerste tractorpulling-wedstrijd.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Meer kleppen, meer toeren voor tractorpuller Red Passion

Tractorpullingteam Red Passion sleutelt volgas aan een nieuwe tractorpuller. Het wordt wederom een Valtra.
Afbeelding artikel

Tractorpullingteam Green Warrior sleutelt aan drie tractorpullers

Tractorpullingteam Green Warrior bezit maar liefst drie tractorpullers. Met Green Warrior II werden ze in 2022 zelfs kampioen!
Afbeelding artikel

Volgepakte tribunes bij indoor tractorpulling in Etten-Leur

De 14e indoor tractorpulling in Etten-Leur trok 2.400 toeschouwers, die het spektakel vanaf volgepakte tribunes bekeken.
Beheer
WP Admin