Terug naar nieuwsoverzicht

Zweden: op 6 juni Tractorpullingwedstrijd live te zien

Waar alle tractorpullingwedstrijden in Europa en Nederland zijn afgelast vanwege Corona-maatregelen, gaan binnenkort in Zweden alle pk’s los onder de naam ‘Tractor Pulling Against Corona’. Zo doen ze dat daar in Zweden.

Deze bijzondere online-wedstrijd is ontstaan als testdag, waarbij strenge maatregelen worden gehanteerd. Zo wordt een strak tijdsschema opgesteld, en mag een deelnemer maximaal één uur van tevoren het terrein betreden. Na de run wordt een ieder geacht direct in te pakken en weer te vertrekken. Per trekker zijn slechts de rijder en één monteur toegestaan.

De tractorpull is gratis live op Youtube te volgen, maar een donatie is altijd welkom. Tickets kan je hier online kopen. Sponsors kunnen tijdens de uitzending adverteren. De helft van de opbrengst gaat naar Artsen zonder grenzen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 juni van 14.00 tot 20.00 uur.

Zo’n beetje alle Zweedse teams hebben zich inmiddels aangemeld, en ook de nodige Deense pullers zijn van de partij. Er wordt gestart met Standaard- en Farmstock trekkers, waarna het later de beurt is aan het grote geweld. De lijst met deelnemers groeit nog dagelijks, en komt binnenkort op Facebook te staan.

Zweden kent tot nu toe de soepelste corona-maatregelen van Europa, en biedt daardoor ruimte voor evenementen tot maximaal 50 personen. Publiek is dan ook niet welkom op het afgesloten terrein. Desondanks is er toch een initiatief genomen tot het organiseren van een eerste tractorpulling-wedstrijd.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tractorpullingteam Megatron loopt voorop met elektronica

Team Megatron is een voorloper; het installeerde al eerste in tractorpullingteam in Nederland een elektrisch managementsysteem (ECU) in een trekker.
Afbeelding artikel

Team Backdraft vecht om elke kilo minder gewicht

Team Backdraft speelt het klaar om motor van 650 kilo op een Mini Unlimited van 950 kilo te bouwen.
Afbeelding artikel

Team Asterix stapelt al 40 jaar V8’en

Veertig jaar bedrijft het Asterix-team reeds tractorpulling. En na al die jaren is de basis van de motoren nog steeds dezelfde...
Beheer
WP Admin