fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Check verzekering bij binnenhalen gps

Dure gps-techniek in huis bewaren tegen diefstal lijkt een goed plan. Maar het is dan niet altijd verzekerd.

Het lijkt een prima advies: haal als je hem niet gebruikt, je dure gps-spullen uit de trekker en bewaar ze thuis of op het bedrijf. Maar pas dan wel op dat deze apparatuur dan gedekt is door de verzekering, waarschuwt brancheorganisatie Cumela.

“Uit preventief oogpunt is het op zich zinvol om gps-apparatuur te verwijderen en in het bedrijf veilig op te bergen”, zegt Gerwin Otten, specialist gps-diefstallen bij Cumela. Maar dit kan ongewild nadelige gevolgen hebben, zo blijkt. Apparatuur die van trekker of machine wordt gestolen is verzekerd via de materieelverzekering. Echter, zodra deze binnen ligt, is de dekking doorgaans een zaak van de inboedel- of inventarisverzekering. “Daarin moet zulke apparatuur dan wel zijn opgenomen. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden gelden op het gebied van opslag en hang- en sluitwerk”, zegt Otten.

Belangrijk om te weten, want het is vervelend wanneer er iets met een systeem gebeurt, omdat je het in huis opgeborgen hebt en je niet verzekerd blijkt te zijn.

Het advies is om de polis goed door te lezen op de voorwaarden waaronder de apparatuur is verzekerd, of bel de verzekeraar voor advies. Een aparte verzekering voor de apparatuur is ook een optie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Techneut bouwt eigen gps-systeem op een Deutz-Fahr

Techneut Niels van Vilsteren zocht alle componenten bij elkaar en bouwde zelf een gps-systeem op een Deutz-Fahr. En dit is het...
Afbeelding artikel

Eigenaar loonbedrijf: ‘Gps-diefstal heeft veel geld gekost’

Bij loon- en grondverzetbedrijf Seegers werden in de zomer van 2020 vijf gps-systemen gestolen. Hoe verloopt de nasleep van zo’n diefstal?
Afbeelding artikel

Diefstal van gps-systemen uit trekkers in vier jaar met 60% gestegen

Politie Noord-Nederland waarschuwt voor diefstal van gps-systemen uit trekkers. Zij ziet sinds 2019 een toename van 60% in het aantal aangiftes.
Beheer
WP Admin