Terug naar nieuwsoverzicht

Check verzekering bij binnenhalen gps

Dure gps-techniek in huis bewaren tegen diefstal lijkt een goed plan. Maar het is dan niet altijd verzekerd.

Het lijkt een prima advies: haal als je hem niet gebruikt, je dure gps-spullen uit de trekker en bewaar ze thuis of op het bedrijf. Maar pas dan wel op dat deze apparatuur dan gedekt is door de verzekering, waarschuwt brancheorganisatie Cumela.

“Uit preventief oogpunt is het op zich zinvol om gps-apparatuur te verwijderen en in het bedrijf veilig op te bergen”, zegt Gerwin Otten, specialist gps-diefstallen bij Cumela. Maar dit kan ongewild nadelige gevolgen hebben, zo blijkt. Apparatuur die van trekker of machine wordt gestolen is verzekerd via de materieelverzekering. Echter, zodra deze binnen ligt, is de dekking doorgaans een zaak van de inboedel- of inventarisverzekering. “Daarin moet zulke apparatuur dan wel zijn opgenomen. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden gelden op het gebied van opslag en hang- en sluitwerk”, zegt Otten.

Belangrijk om te weten, want het is vervelend wanneer er iets met een systeem gebeurt, omdat je het in huis opgeborgen hebt en je niet verzekerd blijkt te zijn.

Het advies is om de polis goed door te lezen op de voorwaarden waaronder de apparatuur is verzekerd, of bel de verzekeraar voor advies. Een aparte verzekering voor de apparatuur is ook een optie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Russen hebben op het terrrein van dealer Agroteck-Invest in Oekraïne vijf machines gestolen.
Afbeelding artikel

StarFire 7000 gps-antenne John Deere

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5...
Beheer
WP Admin