fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

JCB springt bij in gezondheidszorg vanwege corona

JCB benut de stilgelegde productiecapaciteit deels om componenten te maken voor beademingsapparatuur.

JCB staat in de startblokken om de productie te hervatten in een van zijn fabrieken die gesloten is ten gevolge van de coronacrisis. Het bedrijf ontving eerder deze maand een oproep van de Britse premier Boris Johnson om ondersteuning te bieden en het nationale tekort aan beademingsapparatuur aan te vullen. JCB-voorzitter Lord Bamford mobiliseerde onmiddellijk een onderzoeks- en engineeringteam om de mogelijkheden te onderzoeken.

Beademingsmachines

In plaats van cabines te maken voor JCB-gravers, gaat de Cab Systems-fabriek te Uttoxeter speciale stalen behuizingen produceren voor een gloednieuw ontwerp van beademingsmachines van (in normale tijden stofzuigerfabrikant) Dyson. Een minimum van 10.000 JCB-behuizingen rolt van de band zodra Dyson wettelijke goedkeuring krijgt voor het ontwerp. Ongeveer 50 werknemers komen zo weer aan het werk.

JCB onderbrak de productie in 9 fabrieken in het Verenigd Koninkrijk tot minstens eind april, daardoor zit de overgrote meerderheid van de 6.500 werknemers thuis.

Hulpbehoevenden bijstaan

Ook lady Bamford werkt aan goede doelen. Op haar initiatief gaat de catering van JCB aan de slag met het bakken van cottage pies. Die gaan naar gezinnen met kinderen rond Staffordshire die steun nodig hebben. Dit wordt uitgebreid naar daklozen en medewerkers van gezondheidsdiensten. De medewerkers van vestigingen in India maken in de bedrijfskantines 35.000 maaltijden per week voor de lokale gemeenschappen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische wiellader JCB 403E is praktijkrijp

Compacte elektrische wiellader JCB 403E biedt hetzelfde vermogen als het dieselaangedreven model, maar is stiller en vrij van CO2-uitstoot.
Afbeelding artikel

Waterstofmotor AB H2 448 van JCB bijna klaar voor de markt

De Britse machinefabrikant JCB denkt waterstofmotor AB H2 448 eind 2023 klaar te hebben voor productie.
Afbeelding artikel

Proefrit met de intuïtieve JCB Fastrac 4220 iCON

TREKKER test de JCB Fastrac 4220 iCON en maakt een proefrit. Een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie.
Beheer
WP Admin