fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Veris presenteert hulpmiddel bij zaaien

Vision for Decisions gebruikt iScan+ bodem- en machinesensoren en de input van de teler voor een zo goed mogelijk zaai/pootresultaat. - Foto's: Veris Technologies

Vision for Decisions is een nieuw beslissingsondersteunend systeem voor zaaimachines.

Veris Technologies introduceert Vision for Decisions, een nieuw beslissingsondersteunend systeem voor zaaimachines. Het helpt telers bij het verbeteren van het zaaibed, van de prestaties van de zaaimachine, en bij het bepalen van zaaidichtheden/verdelingen. Vision for Decisions maakt gebruik van iScan+ bodem- en machinesensoren die zijn geïntegreerd in grondbewerkings- en zaaimachines, en combineert die gegevens met de input van de teler. Dit om zo goed mogelijke zaaiomstandigheden te realiseren.

Realtime probleemzones identificeren

“Telers kennen de oogstverliezen die kluiterige en verdichte zaaibedden opleveren. Maar de schade is doorgaans al aangericht voor de zaaimachine op het veld komt. Nu identificeren bodemvochtigheids- en kleisensoren realtime probleemzones die elk gebaat zijn met een bepaalde agressiviteit van bodembewerking. Moderne machines hebben die info nodig om hun instelmogelijkheden in de cabine volledig te kunnen benutten”, zegt Veris Technologies.

Vocht- en temperatuurgegevens van de laatste grondbewerking kunnen bovendien helpen de zaaimachine ideaal in te stellen voor elk deel van het perceel, en zelfs aangeven of de bodemtemperatuur goed is om te zaaien of planten.

Variabel zaaien

Volgens Veris bieden zaai- en plantdichtheden/patronen die je maakt met behulp van hun gepatenteerde organische stof- en CEC-sensoren een uitgekiend zaaimanagement. Deze ‘scripts’ zijn eenvoudig aan te maken in software in de cloud: FieldFusion. Ze worden via een interface naar de trekker gestuurd.

Een extra plus is de gepersonaliseerde ‘precisie-ondersteuningsspecialist’ die bij elk Vision for Decisions-systeem wordt geleverd. Nieuw in 2020 zijn vocht/temperatuur/CEC/OM-sensoren die gemakkelijk aan de cultivatortanden te bevestigen zijn. De SoilViewer-tablet toont en registreert alle realtime verkregen bodemgegevens, en regelt instellingen, met als resultaat gps-gerelateerde gegevensset waar toekomstige beslissingen op te baseren zijn.

De SoilViewer-tablet toont en registreert alle bodemgegevens realtime, en regelt instellingen. Dat levert een gps-gerelateerde database op waarmee je in de toekomst betere teeltbeslissingen kunt nemen.

De SoilViewer-tablet toont en registreert alle bodemgegevens realtime, en regelt instellingen. Dat levert een gps-gerelateerde database op waarmee je in de toekomst betere teeltbeslissingen kunt nemen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Robots speerpunt nieuw FarmRobotix-programma op DLG Feldtage

DLG Feldtage presenteert het FarmRobotix-programma: praktijkrijpe robot- en precisielandbouwoplossingen voor biologische en gangbare akkerbouw.
Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Afbeelding artikel

Is spotbemesting tijdens zaaien de toekomst?

Spotbemesting tijdens zaaien: ‘dotjes’ kunstmest toedienen in plaats van een lange smalle strook. Zitten telers daarop te wachten?
Beheer
WP Admin