fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Snijrol van Evers verkleint groenbemester

Foto: Evers Agro

Evers Agro in Almelo introduceert een dubbele messenrol om groenbemester en/of gewasresten kort te maken.

Groenbemesters zorgen in combinatie met niet-kerende grondbewerking voor het in stand houden en verbeteren van de bodemstructuur. Daarvoor moet je de groenbemester goed en snel inwerken.

De Evers dubbele messenrol snijdt het groen effectief kapot. De laag groenbemester is daarna met een schijveneg eenvoudig door de bovenste bodemlaag te mengen.

Ook is deze snijrol geschikt voor een milieuvriendelijke bestrijding van de larve van de maisstengelboorder.

Lees verder onder de foto.

De 3 meter brede variant heeft voor een roldiameter van 38 centimeter (agressiever) en 51 centimeter achter (loopt rustiger). Bij de 5 en 6 meterse machines zijn beide rollen 38 centimeter doorsnee. - Foto's: Evers Agro

De 3 meter brede variant heeft voor een roldiameter van 38 centimeter (agressiever) en 51 centimeter achter (loopt rustiger). Bij de 5 en 6 meterse machines zijn beide rollen 38 centimeter doorsnee. – Foto’s: Evers Agro

Acht messen per rol

Beide messenrollen snijden zowel horizontaal als verticaal. De ene rol heeft de winding rechtsom, de andere linksom. Zo verkleinen zo gewasresten, bijvoorbeeld van koolzaad en maisstoppels, nog meer.

De rollen versnijden gewassenresten tot aan het bodemoppervlak. Bijgevolg komt zo min mogelijk grond los te liggen; volgens Evers houd je zo meer grip op de bodem bij een vervolgbewerking.

De rol komt voor of achter in de driepuntshef te hangen, is bodem-aangedreven en leverbaar in drie werkbreedtes, namelijk 3, 5 en 6 meter. Eerstgenoemde variant is er met een roldiameter van 38 centimeter (agressiever) voor en 51 centimeter achter (loopt rustiger). Beide messenrollen hebben acht messen. Bij de 5 en 6 meterse machines zijn beide pendelend opgehangen rollen 38 centimeter in doorsnee.

Lees verder onder de film.

Opties

Ten behoeve van gebruik in de fronthef is optioneel (+ € 900) een afdekplaat tegen steenslag mee te leveren. Ook zijn gewichtsdragers met gewichten voor verzwaring als optie leverbaar (€ 150 voor 100 kilo).

De bruto-vanafprijs bij werkbreedte 3 meter bedraagt zo’n € 8.000.

Na verkleinen van groenbemester of gewasresten kan het materiaal door een gelijktijdige vervolgbewerking meteen worden ondergewerkt.

Na verkleinen van groenbemester of gewasresten kan het materiaal door een gelijktijdige vervolgbewerking meteen worden ondergewerkt.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Maatschap Nieuwenhuis: Amerikaans boeren op Schiphol

Akkerbouwer Gijs Nieuwenhuis speelde al langer met de gedachte om de ploeg vaarwel te zeggen. Hij schakelde over op niet-kerende grondbewerking...
Afbeelding artikel

Groenbemester kortwieken met snijrollen

De snelste manier om een groenbemester te kortwieken is met een snijrol. Dit is een relatief nieuwe markt waarop diverse aanbieders...
Afbeelding artikel

Nieuwe messenwals van Eidam Landtechnik

Het Duitse Eidam Landtechnik is in Duitsland onder andere bekend door rijenbemesters, schijvenegbemesters en kuilwalsen. Nu komt het bedrijf met een...
Beheer
WP Admin