Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet van Kubota stijgt in 2019 met 3,8%

De Japanse fabrikant Kubota sluit boekjaar 2019 af met 3,8% omzetgroei tot omgerekend € 16,05 miljard.

De jaaromzet van het Japanse Kubota groeide van omgerekend € 15.47 miljard in 2018 met 3.8% naar omgerekend € 16.05 miljard in 2019. Kubota zag vooral omzetgroei in thuisland Japan, waar 8.3% meer machines zijn verkocht. Ook in Noord-Amerika beleefde Kubota een goed jaar. In Europa en Australië liep de omzet terug.

De omzet uit de verkoop van landbouwmachines, andere agrarisch-gerelateerde producten, motoren en constructiemachines is verantwoordelijk voor 81,9% van Kubota’s jaaromzet.

Stagnatie door brexit

Kubota wijt de teruglopende omzet in Europa aan een ongunstige wisselkoers tussen de euro en de Japanse yen, hetzelfde geldt voor het Britse pond. Volgens Kubota blijft de vraag naar trekkers en constructiemachines in Duitsland en Frankrijk evenwel groot.

Opmerkelijk: de verkoop van constructiemachines in het Verenigd Koninkrijk is gestagneerd, laat Kubota weten, vanwege bezorgdheid over een eventuele economische neergang veroorzaakt door brexit.

Ook in Australië daalden de verkopen, vanwege de droogte en moeilijke economische omstandigheden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Liebherr boekt recordomzet en fors lagere nettowinst in 2022

Liebherr heeft boekjaar 2022 afgesloten met een recordomzet van € 12.589 miljard. Een stijging van 8,2% ten opzichte van 2021.
Afbeelding artikel

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie?

Is een gebruikte Kubota uit de M7-serie een interessante optie? Je leest er alles over op Trekkeronline, inclusief aankooptips.
Afbeelding artikel

Omzet machinefabrikant Vogelsang groeit met 20%

De Duitse machinefabrikant Vogelsang en zijn dochterondernemingen hebben de totale omzet in 2022 zien stijgen tot € 173 miljoen.
Beheer
WP Admin