Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet van Kubota stijgt in 2019 met 3,8%

De Japanse fabrikant Kubota sluit boekjaar 2019 af met 3,8% omzetgroei tot omgerekend € 16,05 miljard.

De jaaromzet van het Japanse Kubota groeide van omgerekend € 15.47 miljard in 2018 met 3.8% naar omgerekend € 16.05 miljard in 2019. Kubota zag vooral omzetgroei in thuisland Japan, waar 8.3% meer machines zijn verkocht. Ook in Noord-Amerika beleefde Kubota een goed jaar. In Europa en Australië liep de omzet terug.

De omzet uit de verkoop van landbouwmachines, andere agrarisch-gerelateerde producten, motoren en constructiemachines is verantwoordelijk voor 81,9% van Kubota’s jaaromzet.

Stagnatie door brexit

Kubota wijt de teruglopende omzet in Europa aan een ongunstige wisselkoers tussen de euro en de Japanse yen, hetzelfde geldt voor het Britse pond. Volgens Kubota blijft de vraag naar trekkers en constructiemachines in Duitsland en Frankrijk evenwel groot.

Opmerkelijk: de verkoop van constructiemachines in het Verenigd Koninkrijk is gestagneerd, laat Kubota weten, vanwege bezorgdheid over een eventuele economische neergang veroorzaakt door brexit.

Ook in Australië daalden de verkopen, vanwege de droogte en moeilijke economische omstandigheden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

Machinefabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.).
Afbeelding artikel

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari.
Afbeelding artikel

Grimme draait 9,4% meer omzet

Grimme realiseerde € 557 miljoen omzet, waarvan € 384 miljoen in de landbouw.
Beheer
WP Admin