Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Michelin stijgt ondanks dalende bandenverkoop

Foto: Michelin

Bandenfabrikant Michelin sluit boekjaar 2019 af met een omzetstijging van 9.6% tot € 24,1 miljard.

Michelin zag vooral de divisie Specialty Business, waar de landbouwbanden onder vallen, groeien. Deze divisie, met ook banden voor constructie- en mijnbouwmachines, tweewielers en vliegtuigbanden, groeide met 35% ten opzichte van 2018, tot een omzet van € 5.8 miljard.

Overname rupsfabrikant Camso

Deze omzetstijging komt voort uit de overnames van rupsfabrikant Camso en plc-fabrikant Fenner, die beide in deze divisie zijn geplaatst. De afzet van banden vanuit deze divisie daalde in totaal namelijk met 0,6%, waarbij de groeiende mijnbouwindustrie de daling van de andere sectoren bijna volledig compenseerde.

Lees verder onder de foto

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. - Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. – Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. Behalve Camso nam Michelin nog drie bedrijven over, buiten de landbouwsector.

Verder zijn een 2,2% groei door veranderde prijsstrategieën en 1,8% groei door het effect van gunstige wisselkoersen met Amerikaanse dollars verantwoordelijk voor de omzetstijging.

Minder eerste montage van nieuwe banden

De combinatie van die drie factoren zorgde voor omzetgroei ondanks dat de totale verkoopaantallen met 1,2% daalden. Volgens Michelin daalde de afzet van zowel nieuwe personenauto’s, vrachtwagens, constructie- én landbouwvoertuigen en zodoende mist de fabrikant omzet uit eerste montage van nieuwe banden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Vredestein Endurion Trailer-band voor grondkippers

Vanaf januari 2023 start Vredestein met de levering van de nieuwe Endurion Trailer-band bedoeld voor grondkippers.
Afbeelding artikel

Eerste VF-werktuigband van Vredestein

Met de Flotation Optimall introduceert Vredestein zijn eerste VF-band voor mesttanks en opraapwagens.
Afbeelding artikel

Nieuwe Vredestein Traxion-banden voor trekkers tot 200 pk

De nieuwe Vredestein Traxion-banden in de 70-serie worden geleverd in 15 maten en zijn geschikt voor trekkers 200 pk.
Beheer
WP Admin