Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Michelin stijgt ondanks dalende bandenverkoop

Foto: Michelin

Bandenfabrikant Michelin sluit boekjaar 2019 af met een omzetstijging van 9.6% tot € 24,1 miljard.

Michelin zag vooral de divisie Specialty Business, waar de landbouwbanden onder vallen, groeien. Deze divisie, met ook banden voor constructie- en mijnbouwmachines, tweewielers en vliegtuigbanden, groeide met 35% ten opzichte van 2018, tot een omzet van € 5.8 miljard.

Overname rupsfabrikant Camso

Deze omzetstijging komt voort uit de overnames van rupsfabrikant Camso en plc-fabrikant Fenner, die beide in deze divisie zijn geplaatst. De afzet van banden vanuit deze divisie daalde in totaal namelijk met 0,6%, waarbij de groeiende mijnbouwindustrie de daling van de andere sectoren bijna volledig compenseerde.

Lees verder onder de foto

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. - Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. – Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. Behalve Camso nam Michelin nog drie bedrijven over, buiten de landbouwsector.

Verder zijn een 2,2% groei door veranderde prijsstrategieën en 1,8% groei door het effect van gunstige wisselkoersen met Amerikaanse dollars verantwoordelijk voor de omzetstijging.

Minder eerste montage van nieuwe banden

De combinatie van die drie factoren zorgde voor omzetgroei ondanks dat de totale verkoopaantallen met 1,2% daalden. Volgens Michelin daalde de afzet van zowel nieuwe personenauto’s, vrachtwagens, constructie- én landbouwvoertuigen en zodoende mist de fabrikant omzet uit eerste montage van nieuwe banden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

In no time band oppompen en aflaten met luchtdrukwisselsysteem van AgriBrink

AgriBrink-luchtdrukwisselsysteem kan met hoge snelheid een band oppompen of aflaten. Hoe werkt het?
Afbeelding artikel

Bandensector onder druk door stijgende productieprijzen

Stijgende productiekosten veroorzaakt door hogere energieprijzen en hogere transporttarieven, zijn een grote uitdaging voor bandensector.
Afbeelding artikel

Robot legt elke 80 seconden een band op de velg

Bohnenkamp heeft een bandenmontagerobot in gebruik genomen die in 80 seconden een band monteert
Beheer
WP Admin