fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Michelin stijgt ondanks dalende bandenverkoop

Foto: Michelin

Bandenfabrikant Michelin sluit boekjaar 2019 af met een omzetstijging van 9.6% tot € 24,1 miljard.

Michelin zag vooral de divisie Specialty Business, waar de landbouwbanden onder vallen, groeien. Deze divisie, met ook banden voor constructie- en mijnbouwmachines, tweewielers en vliegtuigbanden, groeide met 35% ten opzichte van 2018, tot een omzet van € 5.8 miljard.

Overname rupsfabrikant Camso

Deze omzetstijging komt voort uit de overnames van rupsfabrikant Camso en plc-fabrikant Fenner, die beide in deze divisie zijn geplaatst. De afzet van banden vanuit deze divisie daalde in totaal namelijk met 0,6%, waarbij de groeiende mijnbouwindustrie de daling van de andere sectoren bijna volledig compenseerde.

Lees verder onder de foto

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. - Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. – Foto: ANP

Michelin dankt de totale 9.6% omzetstijging dus vooral aan consolidatie, waardoor de omzet alleen al steeg met 6.8%. Behalve Camso nam Michelin nog drie bedrijven over, buiten de landbouwsector.

Verder zijn een 2,2% groei door veranderde prijsstrategieën en 1,8% groei door het effect van gunstige wisselkoersen met Amerikaanse dollars verantwoordelijk voor de omzetstijging.

Minder eerste montage van nieuwe banden

De combinatie van die drie factoren zorgde voor omzetgroei ondanks dat de totale verkoopaantallen met 1,2% daalden. Volgens Michelin daalde de afzet van zowel nieuwe personenauto’s, vrachtwagens, constructie- én landbouwvoertuigen en zodoende mist de fabrikant omzet uit eerste montage van nieuwe banden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Afbeelding artikel

Omzet Agco groeit met bijna 14% in 2023

Agco ziet zijn netto-omzet over heel 2023 stijgen met 13,9%. Het laatste kwartaal is minder positief en laat een daling zien...
Beheer
WP Admin