fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kniktrekkers Case IH krijgen nieuwe cabine

In de vernieuwde cabine valt vooral de nieuwe armleuning op, die bekend is van de Magnum-serie. - Foto's: Case IH

Case IH geeft de Steiger-kniktrekkers een update: nieuwe software en een nieuwe cabine.

De nieuwe Steiger-kniktrekkers krijgen de naamgeving AFS Connect Steiger. Die naamgeving duidt op de mogelijkheden tot connectiviteit met bedrijfsmanagementsystemen, het op afstand uitlezen van machinedata en een nieuw scherm (AFS Pro 1200). Het gaat dus om een nieuwe cabine en software. In de mechanica zijn er geen wijzigingen. De nieuwe naamgeving introduceerde machinefabrikant Case IH februari vorig jaar
ook op de Magnum-trekkerserie. Ook die serie kreeg hetzelfde cabine-interieur.

Nieuwe armleuning

In de vernieuwde cabine valt vooral de nieuwe armleuning op, die bekend is van de Magnum-serie. De armleuning lijkt in de basis op de oude, maar is compacter en heeft alle functies mooi gegroepeerd bij elkaar staan. De rijhendel is eveneens helemaal op de schop gegaan en je kunt meer functies met je duim bedienen, waaronder enkele vrij programmeerbare functietoetsen. De grote draaiknoppen tussen armsteun en rijhendel zijn voor de hefinrichting (knop rechts, zie foto hieronder). De linkerknop is een navigeerknop, zoals we die kennen van moderne auto’s. Je navigeert ermee door de menu’s van de eveneens vernieuwde 12 inch touchscreen-terminal, de zogenoemde AFS Pro 1200. Wat bleef zijn de typische dubbele handgasschuifjes om het motortoerental in te stellen en te begrenzen.

Lees verder onder de foto.

In de vernieuwde cabine valt vooral de nieuwe armleuning op, die bekend is van de Magnum-serie. - Foto's: Case IH

In de vernieuwde cabine valt vooral de nieuwe armleuning op, die bekend is van de Magnum-serie. – Foto’s: Case IH

Service op afstand

Verder paste Case IH de klimaatregeling aan: verwarming, ventilatie en airco. Er zijn nu 29 stekkercontacten beschikbaar in de cabine. Een lederen stoel met ventilatie is standaard.

Met de AFS Connect Steiger is het mogelijk dat de dealer op afstand meekijkt in het trekkerscherm, om bijvoorbeeld de chauffeur telefonisch te helpen of een probleem te bekijken. En de dealer kan ook op afstand de software updaten, diagnose stellen en onderhoud monitoren.

Tot 620 pk

De Steiger-kniktrekkers zijn leverbaar als Quadtrac (4 grote rupsen), Rowtrac (4 smalle rupsen) en als een wielvariant met motorvermogens van 370 tot 620 pk. Er is een powershifttransmissie, en traploze transmissie tot het model ‘540’.

De Steiger-kniktrekkers zijn leverbaar als Quadtrac (4 grote rupsen), Rowtrac (4 smalle rupsen) en als een wielvariant met motorvermogens van 370 tot 620 pk.

De Steiger-kniktrekkers zijn leverbaar als Quadtrac (4 grote rupsen), Rowtrac (4 smalle rupsen) en als een wielvariant met motorvermogens van 370 tot 620 pk.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Geveerde rupsen voor Case IH Quadtrac

Case IH presenteert voor seizoen 2025 een geveerd rupsonderstel op de Quadtrac-rupstrekkers: het Heavy-Duty Suspension (HDS)-systeem.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin