fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

De toekomst is nu: AgXeed-robot harkt gras tijdens Grasdag 2024

De AgXeed Agbot 2.055W4 in actie met een gazonmaaier. Op de Grasdag 2024 zal er een MF-zwadhark achter hangen. - Foto: AgXeed

Een robot die het gras harkt, is dat de toekomst? Kom het bekijken tijdens de Grasdag in Dronten, waar een AgXeed-robot het gras bijeen zal harken.

Tijdens de Grasdag 2024 in Dronten zullen 39 machines demonstraties geven op het gras van Maatschap Van Schie-Burgmans aan de Spieringweg 2. Tijdens beide demonstraties zal er één autonome combinatie te zien zijn bestaande uit een AgXeed-robot met daarachter een Massey Ferguson-zwadhark. Weevers-Nieuwstad uit Lelystad begeleidt de combinatie.

AgXeed Agbot 2.055W4

De AgXeed Agbot 2.055W4 heeft vier wielen met brede banden. De Massey Ferguson-hark is een 1-elements zwadhark. Tijdens de Grasdag 2023 was er een heuse primeur van de Lely Exos maairobot, nu dus deze AgXeed. Zullen er in de toekomst meer robots de grasoogst uitvoeren? Misschien is dat al zichtbaar op De Grasdag in 2025?

Gratis toegang

Abonnees van Trekker en Boerderij hebben gratis toegang tot het event.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | 8 machineprimeurs aan het werk op Grasdag 2024

Maaien, schudden, harken, oprapen, persen, hakselen en bemesten op Grasdag 2024 in Dronten. Dit zijn de 8 machineprimeurs.
Afbeelding artikel

CNH werkt aan autonome ombouwkits voor New Holland-trekkers

De autonome ombouwkit van Bluewhite is bedoeld voor bestaande New Holland-trekkers. CNH zegt dat boeren en loonwerkers hiermee hun kosten met...
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Beheer
WP Admin