fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robottrekker voor de sleepwagen op Trekkertrek Familiedag in Dirksland

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een trekpoging voor een sleepwagen met een autonome robot wordt uitgevoerd. Robottrekker AgXeed Agbot 5.115T2 rijdt op een vooraf ingestelde AB-lijn over de baan. - Foto's: Joost van Wijk/TT Flakkee

Op 20 mei 2023 trok voor de eerste keer een robottrekker de sleepwagen naar het einde van de baan. Dit tafereel met de autonome AgXeed Agbot 5.115T2 was te zien op de tweejaarlijkse Trekkertrek Familiedag in Dirksland (Z.-H.).

Voor zover bekend is dit de allereerste keer dat een trekpoging voor een sleepwagen wordt uitgevoerd door een robottrekker. De autonome AgXeed Agbot 5.115T2 trok rond het middaguur de sleepwagen naar het einde om de wedstrijd te openen.

De autonome veldrobot werd vergezeld door twee trekpaarden op de andere baan, die op hun beurt een sleepwagen naar de finishvlaggen begeleidden. Later die dag volgde nog een trekpoging voor de AgXeed in de 7,5 tons klasse.

Lees verder onder de foto

Ter contrast aan het hedendaagse geweld, werden twee trekpaarden aangespannen om de landbouw uit de eerste helft van de vorige eeuw te vertegenwoordigen.

Ter contrast aan het hedendaagse geweld, werden twee trekpaarden aangespannen om de landbouw uit de eerste helft van de vorige eeuw te vertegenwoordigen.

Landbouwtechniek: oud versus nieuw

Het doel van de actie was om een contrast te laten zien aan de bezoekers tussen de landbouw die in de eerste helft van de vorige eeuw nog heel normaal was en de hedendaagse techniek. Het tweedaagse evenement in Dirksland trok ruim 8.000 bezoekers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gangbare trekker is nog lang niet uit beeld

Onbemande autonome machines zijn in de toekomst van groot belang voor de landbouw, maar de gangbare trekker is nog niet weg...
Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin