fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinefabrikant Horsch opent fabriek in Brazilië

De Duitse machinefabrikant Horsch opent een fabriek in Brazilië waar onder meer precisiezaaimachines en grondbewerkingmachines worden gebouwd. - Foto: Horsch

De Duitse machinefabrikant Horsch heeft een nieuwe fabriekshal gebouwd in Curitiba, Brazilië. Hier gaat de fabrikant onder meer precisiezaaimachines produceren voor meerdere markten.

Op een terrein ter grootte van 16 hectare neemt Horsch een nieuwe hal met een oppervlakte van 35.000 m2 in gebruik. In de fabriekshal bevindt zich een productielijn voor precisiezaaimachines en een lijn voor grondbewerkings- en gewasbeschermingsmachines.

Investering € 60 miljoen

De fabrikant telde € 60 miljoen neer voor de bouw van de nieuwe hal in Brazilië. “Het is de grootste investering die we tot nu toe in zo’n korte tijd in een fabriek hebben gedaan”, zegt Philipp Horsch, CEO van de gelijknamige machinefabrikant. “Brazilië is een interessante markt, de landbouw heeft zich hier sterk ontwikkeld. Met de uitbreiding en opening van deze nieuwe fabriek heeft Horsch een nieuwe mijlpaal gezet. We kunnen onze technologieën beschikbaar stellen aan een nog grotere kring van agrariërs wereldwijd”, aldus Horsch.

Focus op Brazilië en andere landen

De fabriek in Brazilië is berekend op vraag vanuit Latijns-Amerika, delen van Afrika en in sommige gevallen Europa. “We beperken de reikwijdte van deze fabriek niet, al ligt de belangrijkste focus natuurlijk op de Braziliaanse markt”, zegt Horsch.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Proefrit met RO 1 autonome tractie-unit van Horsch

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Beheer
WP Admin