fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Afgeleverd: Case IH Quadtrac 500 AFS voor zware dozerbak

Veenstra Dienstverlening uit Oudeschip (Gr.) heeft in samenwerking met LMB Oosterhof uit Roodeschool (Gr.) deze Case IH Quadtrac 500 AFS uit Polen opgehaald. De zware trekker heeft 507 pk onder de motorkap en gaat egalisatiewerk verrichten. - Foto: LMB Oosterhof

De aflevering van een Case IH Quadtrac 500 AFS vorige week in Groningen is een opvallende. Veenstra Dienstverlening uit Oudeschip (Gr.) haalde in samenwerking met LMB Oosterhof uit Roodeschool (Gr.) de trekker die 507 pk onder de motorkap heeft, uit Polen om egalisatiewerk te verrichten.

Veenstra Dienstverlening zocht een sterke trekker op rupsen voor zware klussen als egalistiewerk. Veenstra zag een wieltrekker niet zitten vanwege het risico op slippen in de zware Groningse klei. Daarom zocht hij een sterke trekker met vier rupsen die zowel over het veld als over de weg kan rijden.

In samenwerking met LMB Oosterhof stuitte Veenstra op een Case IH Quadtrac 500 AFS met powershift transmissie. De trekker uit bouwjaar 2013 stond op de grens van Polen en Tsjechië.

De Case IH Quadtrack 500 AFS is voorzien van de FPT Cursor 13-motor die 373 kW (507 pk) levert. Op de teller van de trekker staan 6.900 draaiuren. De machine is uitgerust met een Case IH accu guide RTK-VRS (sturen op 2 cm nauwkeurig).

Dozerbak met 15 kuub inhoud

De door Trimble Field Level 2 RTK-VRS en gps gestuurde dozerbak heeft een bakinhoud van 15 kuub. De Trimble Field Level 2 stuurt het trekkerventiel aan via de zogenoemde grader function, waarmee de Quadtrac af fabriek is uitgerust. In het Trimble-systeem kan de gebruiker hoogtekaarten inladen. Hiermee kan de dozerbak de juiste hoogtes aanhouden al naar gelang het ontwerp.

Dozerbak ombouwen

De dozerbak gaat voor transport op de dieplader. Omdat Veenstra echter ook zonder dieplader over de weg wil rijden, zijn er plannen om de dozerbak om te bouwen zodat deze ook kan kantelen.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Welke klassieke trekker wordt jouw poster?

Jij kiest welke klassieke trekker op de poster komt die we meesturen met een volgende editie van TREKKER magazine.
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

David Brown-trekkers blikvangers op jubileumshow LMB Oosterhof

LMB Oosterhof toonde tijdens zijn 50-jarig jubileumshow twee bijzondere David Brown-trekkers. Echt blikvangers!
Beheer
WP Admin