fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Sideshift-tussenbok van Farm-ING voor schoffelmachines tot zes rijen

Farm-ING heeft de nieuwe sideshift-tussenbok ShiftING 2 ontwikkeld om bestaande schoffelmachines met maximaal 6 rijen te upgraden naar automatische rijgeleiding. - Foto's: Farm-ING

De Oostenrijkse start-up Farm-ING breidt zijn portfolio van slimme landbouwmachines uit met een sideshift-tussenbok voor bestaande schoffelmachines: de ShiftING 2. De sideshift is uitgerust met een of twee camera’s voor rijenherkenning op basis van AI.

Farm-ING heeft de nieuwe sideshift-tussenbok ShiftING 2 ontwikkeld om bestaande schoffelmachines met maximaal 6 rijen te upgraden naar automatische rijgeleiding. Het frame van 300 kg wordt tussen de trekker en de schoffelmachine gemonteerd en is verkrijgbaar voor categorie 1- en categorie 2-hefinrichtingen. Een versie voor categorie 3 is in ontwikkeling. Het frame maakt een beweging tot 50 cm mogelijk. Dat kan hydraulisch of elektrisch.

Tekst gaat verder onder de foto

Het frame van 300 kg is verkrijgbaar voor categorie 1- en 2-hefinrichtingen. Het frame maakt een verschuiving tot 50 cm mogelijk, zowel hydraulisch als elektrisch. Een versie voor categorie 3 is in de maak.

Het frame van 300 kg is verkrijgbaar voor categorie 1- en 2-hefinrichtingen. Het frame maakt een verschuiving tot 50 cm mogelijk, zowel hydraulisch als elektrisch. Een versie voor categorie 3 is in de maak.

Schoffelen met Ensio Okio-cameratechnologie

De sideshift-tussenbok ShiftING 2 gebruikt Ensio Okio-cameratechnologie voor de detectie van gewasrijen en individuele planten. Het door AI ondersteunde camerasysteem herkent planten in de jongste groeifase en onderscheidt deze van het aanwezige onkruid. De schoffelmachine wordt vervolgens afgestemd op de gedetecteerde gewasrijen. Twee metalen steunwielen die in de rupsbanden van de trekker lopen, waarborgen de zijdelingse stabiliteit van het frame.

Gebruikers kunnen kiezen uit een versie met één Okio-camera of met twee Okio-camera‘s. De opstelling met één camera is het meest geschikt voor situaties waarin individuele planten duidelijk zichtbaar zijn zonder dat er te veel onkruid aanwezig is. De versie met twee camera’s kun je gebruiken op bij bochten, op hellingen en in situaties met veel onkruid.

De vanafprijs van de sideshift-tussenbok ShiftING 2 bedraagt € 19.500. Farm-ING ontwikkelt momenteel een zogenoemde intra-row wiedtool die je aan sideshift-tussenbok kunt bevestigen.

Auteur: René Koerhuis

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Beheer
WP Admin