fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

RDW: John Deere zet meeste nieuwe trekkers op kenteken

John Deere timmert het hardst aan de weg met 181 nieuwe trekkers op kenteken in de eerste drie maanden. Daarmee heeft het merk 24,7% van het totaalaantal registraties op zijn naam. - Foto: John Deere

John Deere timmert het hardst aan de weg met 181 nieuwe trekkers op kenteken in de eerste drie maanden van 2023. Bijna een kwart van alle nieuwe trekkers op kenteken in Nederland staat op naam van het groengele hert.

In totaal zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 732 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers op kenteken gezet. Dit blijkt uit informatie van de RDW. Dit aantal ligt 41 stuks hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit komt neer op een toename van 6%. Vorig jaar was geen goed jaar voor de trekkerverkopers in Nederland, want uiteindelijk bleef de verkoop over heel 2022 steken op amper 2.500 stuks. Dat was het kleinste aantal in zestien jaar.

Fedecom-cijfers trekkerverkopen

Cijfers van brancheorganisatie Fedecom wijzen ook uit dat de verkoop van trekkers dit jaar wat beter loopt. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn volgens Fedecom 285 trekkers afgeleverd aan de eindgebruiker. Dat zijn er 35 meer dan een jaar geleden in januari en februari. Ook ten opzichte van begin 2021 ligt dit aantal iets hoger.

Lees verder onder de grafiek

Registratie op kenteken

Registratie op kenteken wil nog niet zeggen dat de trekkers zijn verkocht. Het geeft wel aan dat er wat meer reuring is in de markt. John Deere timmert het hardst aan de weg met 181 nieuwe trekkers op kenteken in de eerste drie maanden. Daarmee heeft het merk 24,7% van het totaal aantal registraties op zijn naam.

Fendt op nummer 2

Nummer 2 is Fendt met een aandeel van bijna 21%. Dat is een fractie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met de 19,7% over heel 2022 ligt het wel iets hoger. Net als Fendt heeft New Holland ook wat minder trekkers op kenteken in het eerste kwart van dit jaar. Met 128 stuks komt New Holland op een aandeel van 17,5%.

25 registraties Steyr

Massey Ferguson blijft ruimschoots achter bij vorig jaar. Qua aantallen hebben Claas en Deutz-Fahr elk nu bijna net zo veel nieuwe exemplaren in de eerste drie maanden op kenteken als MF. Steyr begint het jaar voortvarend met inmiddels 25 nieuwe registraties. Dat is meer dan het dubbele van het aantal in dezelfde periode vorig jaar.

Auteur: John Ramaker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin