fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone monteert sideshift op Big M-frontmaaier

Krone heeft zijn zelfrijdende Big M-frontmaaier voorzien van een sideshift. Deze verschuift automatisch en voorkomt zo strepen ongemaaid gras. - Foto: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone heeft een automatische sideshiftfunctie gebouwd op zijn zelfrijdende Big M-frontmaaier.

Met deze automatische sideshift-functie voorkomt de Big M-frontmaaier strepen ongemaaid gras tussen de voor- en achtermaaiers in bochten en op glooiende velden.

Stuurhoek- en hoeksensor

Op de achteras van de Big M is een stuurhoeksensor gemonteerd. Op het frame van de maaier heeft Krone een hoeksensor geplaatst. De sensoren meten continu en geven realtime gegevens over de huidige omstandigheden door aan de machinesoftware.

Op basis van de stuurhoek, helling en de drift (zijdelings glijden) als gevolg van de hellingshoek, schuift de Big M de frontmaaier automatisch opzij. Daarnaast kan de machine aan de hand van de hellingshoek het aandrijfvermogen op de wielen gelijkmatig blijven verdelen. Daardoor is er meer trekkracht en wordt de zode beter beschermd, meldt Krone.

Op zoek naar een gebruikte Big M-frontmaaier? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Afbeelding artikel

Mechanisatiebedrijf H. Knoll haalt Talex-klepelmaaier naar Nederland

De eerste Tiger 300-klepelmaaier van het Poolse merk Talex is gearriveerd bij mechanisatiebedrijf H. Knoll in Rouveen (Ov.).
Afbeelding artikel

Prima maairesultaat met vlindermaaier Kuhn FC 9330 RA met afvoerbanden

De Kuhn FC 9330 RA is een uitgerijpte vlindermaaier, maar zet er wel een passende trekker voor.
Beheer
WP Admin