Terug naar nieuwsoverzicht

Landini Landpower terug met Fase V-motor

De Italliaanse trekkerfabrikant Landini gaat de Landpower weer leveren in Europa, met een schonere motor. Landini komt met twee modellen: de 160 T-Tronic en de 180 T-Tronic. - Foto's: Landini

De Italiaanse trekkerfabrikant Landini zet de Landpower weer in de Europese markt. De trekkerserie uit 2007 verdween in 2014 van de markt, maar komt terug met een schonere motor. De serie bestaat uit twee modellen: 160 T-Tronic en 180 T-Tronic.

De Landini Landpower is nooit helemaal weggeweest. Vanwege strengere emissienormen verdween de trekker in 2014 van de Europese markt. Buiten Europa – waar een minder strenge emissienorm geldt, zoals in Brazilië – wordt de trekker onder de naam Landpower II in vier modellen gebouwd. Dat geldt ook voor evenknie McCormick G-Max II. In Brazilië is ook nog een 171 pk Landpower 175 leverbaar.

Schonere motor in Landini Landpowers

De Landpower 160 T-Tronic en Landpower 180 T-Tronic hebben een zescilinder FPT-motor die voldoet aan de Fase V-emissienorm. Het maximale vermogen inclusief boost van de trekkers is respectievelijk 165 pk en 175 pk.

De trekkers komen standaard met de T-Tronic 3-transmissie met 54 versnellingen vooruit en 18 achteruit. Optie is een kruipbak die de keuzes in beide richtingen verdubbelt. De hydraulische opbrengst is 110 liter per minuut en de hefinrichting tilt tot 8,4 ton. Het eigengewicht van de trekker is 6,7 ton.

Verder heeft de Landpower een 540 en 1000 toeren aftakas. Cabine en interieur zijn identiek aan de Landpower uit 2014. De motorkap heeft wel een cosmetische update gekregen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Opvallend is dat de cabine hetzelfde is als de trekkercabine van de Landini Landpower uit 2014. Het interieur is eveneens hetzelfde gebleven. De motorkap heeft een cosmetische update gekregen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Beheer
WP Admin