Terug naar nieuwsoverzicht

Landini doorbreekt 300 pk-grens met nieuwe 8-serie

De nieuwe 8-serie van Landini bestaat uit twee trekkermodellen met 273 en 313 pk. Met die laatste doorbreekt Landini de grens van 300 pk. De 8-serie is gelijk aan de X8-serie van zusterbedrijf McCormick. Landini presenteerde de nieuwe modellen op vakbeurs Agrotech, van 17-19 maart in Polen. - Foto's: Artur Jakubek

De Italiaanse trekkerfabrikant Landini presenteerde onlangs op vakbeurs Agrotech in Polen zijn nieuwe 8-serie. Het aanbod bestaat uit twee trekkermodellen: de 8-270 en de 8-310. Met laatstgenoemde heeft Landini een nieuw vlaggenschip dat de grens van 300 pk doorbreekt.

Dealers en klanten vroegen Landini een grotere trekker dan de Landini 7-230 te leveren. De 7-230 is op dit moment de grootste trekker in het assortiment is. Het antwoord van Landini op de vraag is een 8-serie, die de fabrikant presenteerde op vakbeurs Agrotech, van 17-19 maart in Polen. De 8-serie bestaat uit twee modellen: de 8-270 met 273 pk en de 8-310 met 313 pk.

Tekst gaat verder onder de foto

De wielbasis van de trekker komt uit op 3 meter. De trekker weegt leeg 11 ton en tilt in de achterhef maximaal 12 ton.

De wielbasis van de trekker komt uit op 3 meter. De trekker weegt leeg 11 ton en tilt in de achterhef maximaal 12 ton.

Gelijk aan McCormick X8-serie

Landini en McCormick komen uit de stal van Argo Tractors. Technisch gezien is de 8-serie gelijk aan de X8-serie van zusterbedrijf McCormick. De styling is gelijk aan de X8-serie, op de blauwe kleur en de stickers na. Onder de blauwe motorkap ligt dezelfde FPT 6,7 liter zescilinder die ook bij de McCormick te vinden is. Ook de traploze V-Shift CVT-transmissie komt bij McCormick vandaan.

Tekst gaat verder onder de foto

In de hydraulisch geveerde cabine is een luchtgeveerde stoel te vinden met automatische hoogteverstelling en ventilatie en verwarming.

In de hydraulisch geveerde cabine is een luchtgeveerde stoel te vinden met automatische hoogteverstelling en ventilatie en verwarming.

De cabine met vier stijlen is hydraulisch geveerd en heeft een luxe luchtgeveerde stoel met verwarming en ventilatie en automatische hoogteverstelling. De trekker weegt leeg 11 ton en heeft een wielbasis tot 3 meter. De oliepomp levert maximaal 212 liter per minuut leveren. De trekker tilt in de achterhef maximaal 12 ton.

Landini laat weten de trekkers nog niet te leveren. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar een gebruikte Landini? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Beheer
WP Admin