Terug naar nieuwsoverzicht

CNHi koopt voor 175 miljoen dollar RTK-gps-specialist Hemisphere

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial koopt de Amerikaanse RTK-gps-specialist Hemisphere. CNHi neemt hiermee een belangrijke stap in het verder ontwikkelen van precisie- en navigatietechnologie voor zijn trekkermerken Case IH, Steyr en New Holland. - Foto: Hemisphere

CNH Industrial (CNHi) neemt het Amerikaanse Hemisphere over voor 175 miljoen dollar. Hemisphere ontwikkelt RTK-gps-systemen voor bedrijven die actief zijn in de landbouw, bouw, mijnbouw en scheepvaart.

Hemisphere ontwerpt elektronische systemen en biedt softwareoplossingen. De technologie van Hemisphere wil CNHi integreren in zijn merken Case IH, Steyr en New Holland.

Precisie- en navigatietechnologie

CNHi ziet dat autonoom werken in de landbouw een steeds groter plek innemen. De overname van de RTK-gps-specialist Hemisphere is – in combinatie met het merk Raven – volgens CNHi een belangrijke stap in het verder ontwikkelen van precisie- en navigatietechnologie.

Hemisphere is nu in handen van Unistrong dat gevestigd is in China. De RTK-gps-specialist blijft na de overname als zelfstandige onderneming opereren in de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Overname derde kwartaal 2023

De overname vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2023. Dit hangt af van de afronding van alle vereiste voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de aandeelhouders van Unistrong.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen.
Afbeelding artikel

Oxbo Group neemt H&S Manufacturing over

Machinefabrikant Oxbo Group wil de hooi- en voederwinningsmarkt gaan versterken door overname van het bedrijf H&S Manufacturing in Noord-Amerika.
Afbeelding artikel

Skroef neemt technische webshop Amacoo over

Bevestigingsmaterialen groothandel Skroef, een pas gestart bedrijf uit het Gelderse Gameren, heeft de technische webshop Amacoo uit Drachten (Fr.) overgenomen.
Beheer
WP Admin