Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial neemt Griekse gewassensorspecialist Augmenta over

CNH Industrial heeft de Griekse start-up Augmenta overgenomen. Augmenta ontwikkelt gewascamera's voor veldspuiten en kunstmeststrooiers. De camera’s scannen de conditie van het gewas. Doel hiervan is onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegengaan. - Foto: Augmenta

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft de Griekse gewassensorspecialist Augmenta overgenomen voor in totaal 110 miljoen dollar. Augmenta ontwikkelt gewascamera’s voor veldspuiten en kunstmeststrooiers.

CNH Industrial had al een minderheidsbelang van 10,5% in gewassensorspecialist Augmenta. De start-up behoudt zijn medewerkers en bedrijven in Griekenland.

Gewassensor Augmenta scant gewas

Augmenta’s technologie moet de ontwikkeling van de zogenoemde ‘sense & act’-mogelijkheden versnellen, aldus CNH Industrial. Gewassensor Augmenta monitort tot in detail de conditie van het gewas.

De camera’s detecteren gewassen die achterblijven in groei of ziekteplekken. Zo krijgt de teler meer inzicht in de groeistatus van het gewas. Op basis daarvan kan hij de juiste beslissingen nemen. Volgens CNH gaat deze werkwijze onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegen en bespaart het arbeidstijd en kosten.

Augmenta onder merk Raven

Augmenta gaat opereren binnen het merk Raven, een Amerikaanse fabrikant van gps-systemen. CNH Industrial nam Raven Industries in de zomer van 2021 over.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Nieuwe strategie CNH Industrial: focus op innovatie

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH Industrial verwerft meerderheidsbelang in Bennamann

CNH Industrial breidt activiteiten op het gebied van alternatieve brandstoffen uit met meerderheidsbelang in Bennamann.
Afbeelding artikel

Valtra-dealer Offringa neemt Blaauw Mechanisatie Oosterwolde over

Valtra-dealer Offringa in Creil (Fl.) neemt per 1 maart Blaauw Mechanisatie in Oosterwolde (Fr.) over.
Afbeelding artikel

Kubota investeert in precisielandbouw wijn- en fruitteelt

Kubota investeert in Chouette, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in precisielandbouw voor wijn- en boomgaarden. Het in 2015 opgerichte Chouette...
Beheer
WP Admin