fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial neemt Griekse gewassensorspecialist Augmenta over

CNH Industrial heeft de Griekse start-up Augmenta overgenomen. Augmenta ontwikkelt gewascamera's voor veldspuiten en kunstmeststrooiers. De camera’s scannen de conditie van het gewas. Doel hiervan is onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegengaan. - Foto: Augmenta

De Amerikaanse machinefabrikant CNH Industrial heeft de Griekse gewassensorspecialist Augmenta overgenomen voor in totaal 110 miljoen dollar. Augmenta ontwikkelt gewascamera’s voor veldspuiten en kunstmeststrooiers.

CNH Industrial had al een minderheidsbelang van 10,5% in gewassensorspecialist Augmenta. De start-up behoudt zijn medewerkers en bedrijven in Griekenland.

Gewassensor Augmenta scant gewas

Augmenta’s technologie moet de ontwikkeling van de zogenoemde ‘sense & act’-mogelijkheden versnellen, aldus CNH Industrial. Gewassensor Augmenta monitort tot in detail de conditie van het gewas.

De camera’s detecteren gewassen die achterblijven in groei of ziekteplekken. Zo krijgt de teler meer inzicht in de groeistatus van het gewas. Op basis daarvan kan hij de juiste beslissingen nemen. Volgens CNH gaat deze werkwijze onnodig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tegen en bespaart het arbeidstijd en kosten.

Augmenta onder merk Raven

Augmenta gaat opereren binnen het merk Raven, een Amerikaanse fabrikant van gps-systemen. CNH Industrial nam Raven Industries in de zomer van 2021 over.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Nieuwe strategie CNH Industrial: focus op innovatie

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Afbeelding artikel

Precisielandbouw in het GLB: vragen en antwoorden

Precisielandbouw-toepassingen in de ecoregeling roepen veel vragen op. Dit bleek tijdens een webinar van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) over dit onderwerp.
Beheer
WP Admin