fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Weevers Mechanisatie importeert Envo-Dan-onkruidbranders

Weevers Mechanisatie heeft het importeurschap van Envo-Dan-onkruidbranders overgenomen van de vorige importeur Man@machine. Onkruidbranders worden met name in de biologische teelt gebruikt. - Foto's: Envo-Dan

Weevers Mechanisatie gaat de onkruidbranders van de Deense fabrikant Envo-Dan vermarkten. Eerst in Flevoland, daarna rolt Weevers het importeurschap uit over heel Nederland.

Weevers Mechanisatie heeft vestigingen in Swifterbant en Zeewolde (Fl.). De Envo-Dan-onkruidbranders zijn leverbaar in werkbreedtes variërend van 1,50 tot 9 meter. De machines zijn hydraulisch opklapbaar vanaf 3,2 meter. Ze onderscheiden zich volgens de fabrikant door hun effectiviteit en het lage gasverbruik.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

“Wij beschikken over moderne werkplaatsen en servicebussen en onze monteurs kunnen snel bij calamiteiten zijn. Daarom hebben we in goed overleg met de vorige importeur Man@machine besloten om het importeurschap over te nemen”, zegt Corné Weevers, eigenaar van Weevers Mechanisatie.

Onmisbaar in biologische teelt

In de biologische teelt is de onkruidbrander onmisbaar voor het bestrijden van onkruid. Hoewel een brander effectief is, kleven er ook nadelen aan. Denk aan het hoge gasverbruik en de gevoeligheid voor wind. De relatief kleine nozzles onder de kap van een onkruidbrander zijn niet altijd opgewassen tegen de zijwind die onder de kap doorgaat.

Tekst gaat verder onder de foto

De Envo-Dan-onkruidbrander is uitgerust met een overdruksysteem. Dat ondervangt de zijwind onder de kap met luchtondersteuning.

De Envo-Dan-onkruidbrander is uitgerust met een overdruksysteem. Dat ondervangt de zijwind onder de kap met luchtondersteuning.

Overdruksysteem op Envo-Dan-onkruidbranders

De constructie van de Envo-Dan-onkruidbrander ondervangt de zijwind onder de kap met luchtondersteuning. Dit zorgt onder de kap voor een overdruk. Hierdoor hebben windkracht en windrichting nagenoeg geen invloed op de nozzle onder de kap. Daarnaast zijn er minder, maar grotere nozzles geplaatst. Die zijn minder gevoelig voor windinvloeden.

Voor een 4,50 meter brede Envo-Dan-onkruidbrander betaal je € 54.000.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Slimme Nederlandse sensortechnologie Rometron Weed-IT wereldwijd bekend

Slimme camera- en sensortechniek maken wereldwijd snel opgang. Het Nederlandse Rometron heeft al meer dan 50 km spuitboom met zijn Weed-IT-sensoren...
Afbeelding artikel

Camera stuurt messen Photoheyler-rotorschoffel met precisie

Photoheyler-rotorschoffel - voorzien van 4 camera's - schoffelt onkruid in de rij. Dat kunnen er meer, maar de roterende messen maken...
Afbeelding artikel

Nieuwe subsidieronde machines; regeling open tot 29 juni

RVO heeft een nieuwe regeling geopend voor subsidie op bepaalde machines onder de noemer ‘geïntegreerde gewasbescherming’.
Beheer
WP Admin