Terug naar nieuwsoverzicht

JCB gaat motoren leveren aan Powerscreen

Alle nieuwe modellen van zeefmachinefabrikant Powerscreen, waaronder vlaggenschip Warrior 1400X, krijgen motoren van JCB Power Systems. - Foto: Powerscreen/JCB

JCB Power Systems, de motorendivisie van machinefabrikant JCB, gaat zijn motoren leveren aan de Noord-Ierse zeefmachinefabrikant Powerscreen.

JCB Power Systems levert 81 kW en 97 kW Fase-V IPU-motoren voor de nieuwste Powerscreen Warrior- en Chieftain-zeven. Neil Robinson, product- en applicatiemanager bij Powerscreen, vindt marktreputatie, beschikbaarheid van voorraad en algemene ondersteuningspakketten belangrijk. Al deze zaken biedt JCB, zo geeft Robinson aan. Daarom gaat het Powerscreen na tientallen jaren van samenwerkingen tussen andere leveranciers nu met JCB Power Systems in zee.

Compact motorblok

De JCB IPU-motorblokken zijn zo compact mogelijk ontworpen. De blokken zijn standaard uitgevoerd met een op de motor gemonteerde uitlaatgasnabehandeling. Door de compactheid zijn de motoren makkelijk te integreren in zeefmachines, aldus JCB Power Systems. Jon McNulty, sales manager van JCB Power Systems, ziet een trend: “De bewezen prestaties van de motoren in dit soort machines zorgt dat JCB Power Systems grip krijgt op deze enorme markt.”

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ruige machines kijken bij Þjótandi op IJsland

Bij grondwerkbedrijf Þjótandi in IJsland wemelt het van grote kranen, bulldozers, vrachtwagens én trekkers. Alles voor grond- en wegwerkzaamheden.
Afbeelding artikel

Liebherr boekt recordomzet en fors lagere nettowinst in 2022

Liebherr heeft boekjaar 2022 afgesloten met een recordomzet van € 12.589 miljard. Een stijging van 8,2% ten opzichte van 2021.
Afbeelding artikel

Grondverzetbedrijf Pinn Tiefbau verricht meeste transportwerk met tracs

Pinn Tiefbau heeft een bijzonder machinepark. Het grondverzetbedrijf doet vrijwel al het transportwerk met MB Tracs en JCB Fastracs.
Beheer
WP Admin