fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

JCB gaat motoren leveren aan Powerscreen

Alle nieuwe modellen van zeefmachinefabrikant Powerscreen, waaronder vlaggenschip Warrior 1400X, krijgen motoren van JCB Power Systems. - Foto: Powerscreen/JCB

JCB Power Systems, de motorendivisie van machinefabrikant JCB, gaat zijn motoren leveren aan de Noord-Ierse zeefmachinefabrikant Powerscreen.

JCB Power Systems levert 81 kW en 97 kW Fase-V IPU-motoren voor de nieuwste Powerscreen Warrior- en Chieftain-zeven. Neil Robinson, product- en applicatiemanager bij Powerscreen, vindt marktreputatie, beschikbaarheid van voorraad en algemene ondersteuningspakketten belangrijk. Al deze zaken biedt JCB, zo geeft Robinson aan. Daarom gaat het Powerscreen na tientallen jaren van samenwerkingen tussen andere leveranciers nu met JCB Power Systems in zee.

Compact motorblok

De JCB IPU-motorblokken zijn zo compact mogelijk ontworpen. De blokken zijn standaard uitgevoerd met een op de motor gemonteerde uitlaatgasnabehandeling. Door de compactheid zijn de motoren makkelijk te integreren in zeefmachines, aldus JCB Power Systems. Jon McNulty, sales manager van JCB Power Systems, ziet een trend: “De bewezen prestaties van de motoren in dit soort machines zorgt dat JCB Power Systems grip krijgt op deze enorme markt.”

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zo wordt een 3D-gps-systeem op een rupskraan gebouwd

Een 3D-gps-systeem helpt je om efficiënter te werken. TREKKER kijkt mee bij de opbouw van een Leica 3D-gps-systeem op een rupskraan.
Afbeelding artikel

Draaikantelstuk graafmachine: ga je voor vast aangebouwd of loskoppelen?

Als je een mobiele graafmachine met een draaikantelstuk aanschaft, kies je dan voor vast aangebouwd of wil je ook kunnen loskoppelen?
Afbeelding artikel

Transportbanden: voordelen genoeg, markt voorzichtig

Vijf fabrikanten verkopen een speciaal ontwikkelde transportband met blokkenprofiel. TREKKER duikt in de markt van transportbanden.
Beheer
WP Admin