fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Spudnik bouwt zelfrijdende vierrijige aardappelrooier Terratron 7040

Opvallend aan de Terratron 7040 is de motor die plek heeft gekregen op de vooras en de Claas-cabine die ietwat gedraaid op de zelfrijdende vierrijige aardappelrooier is gemonteerd. - Foto's: Spudnik

Spudnik, het Amerikaanse dochterbedrijf van Grimme, heeft een zelfrijdende vierrijige aardappelrooier ontwikkeld: de Terratron 7040. Exacte details over de nieuwe machine zijn niet bekendgemaakt. Wel blijkt uit foto’s dat het gaat om een enorme machine met een andere bouwwijze dan we in West-Europa gewend zijn.

Half januari hield machinefabrikant Spudnik uit de Amerikaanse staat Idaho een open dag voor klanten. Op deze dag werd ook de Terratron 7040 getoond. Details over de machine zijn niet bekend. Spudnik deelde slechts wat foto’s op Facebook.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Motor op vooras

Het rooigedeelte begint bij de Terratron achter de voorwielen zoals we dat ook kennen bij andere Grimme-modellen. Onder de achteras zijn brede banden gemonteerd. Opvallend: de motor heeft een plek gekregen op de vooras en de Claas-cabine is ietwat gedraaid op de machine gemonteerd. Op deze manier heeft de chauffeur zowel goed zicht op de invoer als op de afvoertransportband.

Tekst gaat verder onder de foto

Wat verder direct opvalt aan de Terratron 7040 is de komvormige opvoerband die het product van de achterzijde van de machine naar de tussenbunker brengt.

Wat verder direct opvalt aan de Terratron 7040 is de komvormige opvoerband die het product van de achterzijde van de machine naar de tussenbunker brengt.

Komvormige opvoerband

Wat verder opvalt is de komvormige opvoerband die het product van de achterzijde van de machine naar de tussenbunker brengt. Wanneer de machine te koop is en wat deze gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin