fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Failliete trekkerbouwer H2Trac gaat door als E-Ox Tractors

Investeerders Hilbrand Kuiken en Anne Joldersma hebben het failliete H2Trac overgenomen. Zij gaan in aangepaste vorm verder met de ontwikkeling van de E-Ox-werktuigendrager. - Foto's: Ronald Hissink

De in november 2022 failliet verklaarde trekkerfabrikant H2Trac uit Arnhem (Gld.) maakt een doorstart. Investeerders Hilbrand Kuiken en Anne Joldersma zetten het bedrijf voort onder de nieuwe naam E-Ox Tractors.

Investeerders Kuiken en Joldersma hebben het failliete H2Trac overgenomen en gaan in aangepaste vorm verder met de ontwikkeling van de E-Ox-werktuigendrager. Beide eigenaren waren al medeaandeelhouder van H2Trac, het bedrijf dat door Paul en Peter-Jan van Ham werd opgericht. De broers Van Ham zijn niet betrokken bij deze doorstart. Wel heeft E-Ox Tractors alle vijf medewerkers overgenomen en een nieuwe directeur aangesteld.

Modificaties E-Ox nodig

Mede-eigenaar Hilbrand Kuiken laat weten dat H2Trac in financiële problemen verkeerde en dat de E-Ox niet goed aansloot bij de marktvraag. Kuiken: “De trekker is technisch top, maar ook kostbaar. We moesten doorinvesteren om de trekker te modificeren, zodat die beter bij de marktvraag zou aansluiten. De interne gesprekken daarover liepen spaak, waardoor een faillissement volgde.”

Kuiken laat weten dat het nieuwe bedrijf E-Ox Tractors twee zaken gaat veranderen. Ten eerste volgen er een aantal modificaties aan de E-Ox-trekker om zo een verkoopbare trekker te creëren die beter past bij de agrarische sector en de infrasector. Welke modificaties dit precies zijn, is nog niet bekend. Ten tweede gaat E-Ox Tractors samenwerkingen opzetten op het gebied van service en productie.

Tekst gaat verder onder de foto

E-Ox Tractors gaat verder met de drie al bekende varianten: een machine op waterstof, een volledig elektrische en een hybride trekker.

E-Ox Tractors gaat verder met de drie al bekende varianten: een machine op waterstof, een volledig elektrische en een hybride trekker.

Simpelere, goedkopere trekkervariant

De al bekende varianten van de E-Ox-trekker blijven in het assortiment. Dat wil zeggen dat er keuze is tussen een waterstofaandrijving, een volledige elektrische aandrijving of een dieselelektrische aandrijving.

In de nabije toekomst komt daar een variant bij. Deze moet vooral een simpelere en goedkopere optie worden, die evengoed rijdt op elektriciteit of waterstof.

E-Ox Tractors blijft gevestigd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem (Gld.). Daar heeft het bedrijf een kantoor en testlocatie. Kuiken laat weten de assemblage op termijn te willen uitbesteden.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Is er wel markt in de landbouw voor elektrische verreikers die dubbel zo duur zijn als een diesel? Fabrikanten hebben voorlopig...
Afbeelding artikel

Primeur: New Holland toont elektrische T3-trekker in Turkije

New Holland toonde op een Turkse landbouwbeurs een primeur: de T3 Electric Power, met onder de motorkap een accupakket van 75...
Beheer
WP Admin