Terug naar nieuwsoverzicht

Failliete trekkerbouwer H2Trac gaat door als E-Ox Tractors

Investeerders Hilbrand Kuiken en Anne Joldersma hebben het failliete H2Trac overgenomen. Zij gaan in aangepaste vorm verder met de ontwikkeling van de E-Ox-werktuigendrager. - Foto's: Ronald Hissink

De in november 2022 failliet verklaarde trekkerfabrikant H2Trac uit Arnhem (Gld.) maakt een doorstart. Investeerders Hilbrand Kuiken en Anne Joldersma zetten het bedrijf voort onder de nieuwe naam E-Ox Tractors.

Investeerders Kuiken en Joldersma hebben het failliete H2Trac overgenomen en gaan in aangepaste vorm verder met de ontwikkeling van de E-Ox-werktuigendrager. Beide eigenaren waren al medeaandeelhouder van H2Trac, het bedrijf dat door Paul en Peter-Jan van Ham werd opgericht. De broers Van Ham zijn niet betrokken bij deze doorstart. Wel heeft E-Ox Tractors alle vijf medewerkers overgenomen en een nieuwe directeur aangesteld.

Modificaties E-Ox nodig

Mede-eigenaar Hilbrand Kuiken laat weten dat H2Trac in financiële problemen verkeerde en dat de E-Ox niet goed aansloot bij de marktvraag. Kuiken: “De trekker is technisch top, maar ook kostbaar. We moesten doorinvesteren om de trekker te modificeren, zodat die beter bij de marktvraag zou aansluiten. De interne gesprekken daarover liepen spaak, waardoor een faillissement volgde.”

Kuiken laat weten dat het nieuwe bedrijf E-Ox Tractors twee zaken gaat veranderen. Ten eerste volgen er een aantal modificaties aan de E-Ox-trekker om zo een verkoopbare trekker te creëren die beter past bij de agrarische sector en de infrasector. Welke modificaties dit precies zijn, is nog niet bekend. Ten tweede gaat E-Ox Tractors samenwerkingen opzetten op het gebied van service en productie.

Tekst gaat verder onder de foto

E-Ox Tractors gaat verder met de drie al bekende varianten: een machine op waterstof, een volledig elektrische en een hybride trekker.

E-Ox Tractors gaat verder met de drie al bekende varianten: een machine op waterstof, een volledig elektrische en een hybride trekker.

Simpelere, goedkopere trekkervariant

De al bekende varianten van de E-Ox-trekker blijven in het assortiment. Dat wil zeggen dat er keuze is tussen een waterstofaandrijving, een volledige elektrische aandrijving of een dieselelektrische aandrijving.

In de nabije toekomst komt daar een variant bij. Deze moet vooral een simpelere en goedkopere optie worden, die evengoed rijdt op elektriciteit of waterstof.

E-Ox Tractors blijft gevestigd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem (Gld.). Daar heeft het bedrijf een kantoor en testlocatie. Kuiken laat weten de assemblage op termijn te willen uitbesteden.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome elektrische Agtonomy Telefarmer: een revolutie in de landbouw?

Het Amerikaanse Agtonomy introduceert zijn autonome elektrische trekker Telefarmer. Een revolutie in de landbouw?
Afbeelding artikel

Wereldwijde verkoop elektrische trekkers groeit naar € 289 miljoen in 2032

Geen emissie-uitstoot en fors lagere brandstofkosten stimuleren de verkoop van elektrische trekkers, aldus het rapport van Fact.MR
Afbeelding artikel

Bobcat toont elektrische schranklader en elektrisch-autonome rupslader

Bobcat presenteert op ConExpo Con/Agg in Las Vegas (VS) zijn elektrische Bobcat S7X en elektrische autonome rupslader Bobcat RogueX.
Beheer
WP Admin