Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. - Foto: Case IH Industrial

Machinefabrikant CNH Industrial neemt een minderheidsbelang in het Amerikaanse EarthOptics dat gespecialiseerd is in bodemsensortechnologie.

EarthOptics produceert sensortechnologie die de bodemgezondheid en structuur van de bodem meet. Dit gebeurt door middel van een combinatie van bodemsensoren, satellieten en fysieke bodemmonsters en agronomische expertise.

Volgens CHI Industrial stelt een breed scala aan bodemgegevens boeren in staat bodemverbeteringen door te voeren. Dat leidt volgens de fabrikant tot het verhogen van de gewasopbrengst, het verminderen van het gebruik van meststoffen en een lagere CO2-voetafdruk.

Testfase bodemsensortechnologie

Vanaf 2023 gaat CNH Industrial, via haar dochteronderneming Case IH, beginnen met een proef van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. Hiermee hoopt het bedrijf de automatisering van de grondbewerking te versnellen en boeren betere agronomische inzichten te bieden.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Goedkoop de druk wisselen

Voor een geïntegreerd bandendrukwisselsysteem betaal je soms tot wel € 20.000. Wie niet te vaak wisselt, kan uitwijken naar een goedkoper (handmatig)...
Afbeelding artikel

Video | Lemken-schijveneg Rubin 10/1000 met nieuw wielstel

Lemken introduceert zijn nieuwe halfgedragen schijveneg Rubin 10 met een werkbreedte van 10 meter én een nieuw wielstel.
Afbeelding artikel

Pöttinger Servo 3000 Plus: toegankelijke ploeg

Pöttinger komt met de Servo 3000 Plus-ploegenserie als opvolger van de 35- en 35S-ploegen.
Beheer
WP Admin