fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. - Foto: Case IH Industrial

Machinefabrikant CNH Industrial neemt een minderheidsbelang in het Amerikaanse EarthOptics dat gespecialiseerd is in bodemsensortechnologie.

EarthOptics produceert sensortechnologie die de bodemgezondheid en structuur van de bodem meet. Dit gebeurt door middel van een combinatie van bodemsensoren, satellieten en fysieke bodemmonsters en agronomische expertise.

Volgens CHI Industrial stelt een breed scala aan bodemgegevens boeren in staat bodemverbeteringen door te voeren. Dat leidt volgens de fabrikant tot het verhogen van de gewasopbrengst, het verminderen van het gebruik van meststoffen en een lagere CO2-voetafdruk.

Testfase bodemsensortechnologie

Vanaf 2023 gaat CNH Industrial, via haar dochteronderneming Case IH, beginnen met een proef van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. Hiermee hoopt het bedrijf de automatisering van de grondbewerking te versnellen en boeren betere agronomische inzichten te bieden.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Agri Bio-Solutions gaat machines van het Duitse 4Disc importeren. 4Disc is bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.
Beheer
WP Admin