Terug naar nieuwsoverzicht

CNH Industrial investeert in bodemsensortechnologie

CNH Industrial begint in 2023 via het merk Case IH met een testfase van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. - Foto: Case IH Industrial

Machinefabrikant CNH Industrial neemt een minderheidsbelang in het Amerikaanse EarthOptics dat gespecialiseerd is in bodemsensortechnologie.

EarthOptics produceert sensortechnologie die de bodemgezondheid en structuur van de bodem meet. Dit gebeurt door middel van een combinatie van bodemsensoren, satellieten en fysieke bodemmonsters en agronomische expertise.

Volgens CHI Industrial stelt een breed scala aan bodemgegevens boeren in staat bodemverbeteringen door te voeren. Dat leidt volgens de fabrikant tot het verhogen van de gewasopbrengst, het verminderen van het gebruik van meststoffen en een lagere CO2-voetafdruk.

Testfase bodemsensortechnologie

Vanaf 2023 gaat CNH Industrial, via haar dochteronderneming Case IH, beginnen met een proef van de bodemsensortechnologie van EarthOptics. Hiermee hoopt het bedrijf de automatisering van de grondbewerking te versnellen en boeren betere agronomische inzichten te bieden.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zocon Greenkeeper getest: effectieve agressieve graslandbeluchter

TREKKER test de Zocon Greenkeeper G-06 Plus met 6 meter werkbreedte, zes tastwielen en een Zocon Z300-opbouwzaaimachine.
Afbeelding artikel

Italiaanse machinefabrikant Concept Perugini verder als Concept Agri

Concept Perugini, bekend van klepelmaaiers, rotorkopeggen en grondfrezen, gaat voortaan verder onder de naam Concept Agri.
Afbeelding artikel

Pöttinger gaat bovenover ploegen met Servo T 6000

Met de on-landploeg Servo T 600 brengt Pöttinger een machine op de markt die ook bovenover ploegt.
Beheer
WP Admin