fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Alternatieve reinigingsopties op aardappelrooier Dewulf Kwatro Xtreme

Aardappelverwerkers stellen hoge eisen aan de kwaliteit van fritesaardappelen. Kneuzingen, blauw en veldschade zijn uit den boze. De Belgische fabrikant Dewulf heeft voor de vierrijige aardappelrooier Kwatro Xtreme twee reinigingsmodules ontwikkeld. Volgens de fabrikant rooit de machine schoner. - Foto: Dewulf

Om nog schoner aardappelen te kunnen rooien, heeft de Belgische fabrikant Dewulf twee extra reinigingsmodules ontwikkeld voor de vierrijige aardappelrooier Dewulf Kwatro Xtreme.

Aan de kwaliteit van consumptie- en industrieaardappelen die verwerkt worden tot chips en frites, stallen aardappelverwerkers steeds hogere eisen. De Belgische fabrikant Dewulf heeft twee oplossingen bedacht om nog schoner aardappelen te kunnen rooien. De eerste is een vernieuwde dubbele easyclean-reinigingsmodule, de tweede een combinatie van een axiaalmodule met de easyclean-unit op aardappelrooier Dewulf Kwatro Xtreme.

Dubbele easycleanmodule vernieuwd

De vernieuwde dubbele Easyclean-module bestaat uit 7 (4+3) actieve, gladde reinigingsrollen afgewisseld met 9 easyclean-rollen. De easycleanmodule is opgedeeld in twee groepen van respectievelijk vier en drie gekoppelde, actieve, gladde reinigingsrollen. Dit regelsysteem stelt gebruikers in staat om van beide groepen actieve reinigingsrollen afzonderlijk de snelheid, hoogte, opening en draaizin te bepalen. De snelheid van de easycleanrollen kun je volgens de fabrikant vrij simpel vanuit de cabine regelen.

Verder is de mate van reiniging heel precies vast te leggen door de helling van de module in te stellen tussen 0 en 12 graden. Dit is handig voor gebruikers die onder droge omstandigheden (kluiten) aardappelen moeten rooien.

Combinatie axiaalmodule met easyclean-unit

De tweede variant is vooral bedoeld voor gebruikers die in relatief natte omstandigheden aardappelen rooien. Dit is een combinatie van een axiaalmodule en een easycleanmodule. Deze bestaat uit 36 axiaalrollen en een easyclean-unit.

De snelheid van de axiaalrollen is regelbaar en samen met de helling van de easyclean-unit tussen 0-12 graden instelbaar. De easyclean-module is uitgerust met twee gladde, actieve reinigingsrollen afgewisseld met drie easysclean-rollen. Ook hier is de snelheid, hoogte, opening en draaizin van de gladde, actieve reinigingsrollen te bepalen vanuit de cabine. Dat geldt ook voor de snelheid van de easyclean-rollen, meldt Dewulf.

De vierrijige aardappelrooier Dewulf Kwatro Xtreme is leverbaar in najaar 2023. De prijs van de machine is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Dewulf-aardappelrooier met plaatsspecifieke visuele opbrengstbepaling

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin