fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Software-update voor AVR Puma 4.0 ACC-rooibek

De zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 van AVR krijgt een software-update in de aansturing van de optionele All Conditions Control (ACC)-rooibek. De update komt standaard beschikbaar op de Puma 4.0 vanaf modeljaar 2023. - Foto: AVR

De Belgische machinefabrikant AVR actualiseert de aansturing van de ACC-rooibek. Gebruikers van de AVR Puma 4.0-aardappelrooier kunnen vanaf volgend seizoen gebruikmaken van Comfort Drive-dieptecontrole.

De zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 van AVR krijgt een software-update in de aansturing van de optionele All Conditions Control (ACC)-rooibek. Daarmee kan de chauffeur gebruikmaken van Comfort Drive-dieptecontrole.

Het systeem op de ACC-rooibek regelt de rooidiepte preciezer door het samenspel tussen de nieuwe software en de tasters in de rooibek. Dat verhoogt de rooikwaliteit volgens de fabrikant.

Handmatig ingrijpen bij spuitpaden en hellende gebieden is overbodig, omdat de Comfort Drive-software ook dan de diepte constant houdt. Tevens kan de rooier door deze upgrade met een hogere snelheid rooien. Dat komt door een verbeterde stabiliteit van het rooisysteem en van de machine zelf.

Software-update vanaf modeljaar 2022 mogelijk

De Puma 4.0-rooiers vanaf modeljaar 2023 krijgen de software-update standaard, wanneer je kiest voor een rooier met optionele ACC-rooibek. Heb je een Puma 4.0 vanaf modeljaar 2022, dan kun je deze update ook achteraf tegen betaling laten uitvoeren. Op oudere Puma-machines is deze software-update niet mogelijk, aldus de fabrikant.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar een gebruikte AVR Puma-aardappelrooier? Kijk eens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin