Terug naar nieuwsoverzicht

Software-update voor AVR Puma 4.0 ACC-rooibek

De zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 van AVR krijgt een software-update in de aansturing van de optionele All Conditions Control (ACC)-rooibek. De update komt standaard beschikbaar op de Puma 4.0 vanaf modeljaar 2023. - Foto: AVR

De Belgische machinefabrikant AVR actualiseert de aansturing van de ACC-rooibek. Gebruikers van de AVR Puma 4.0-aardappelrooier kunnen vanaf volgend seizoen gebruikmaken van Comfort Drive-dieptecontrole.

De zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 van AVR krijgt een software-update in de aansturing van de optionele All Conditions Control (ACC)-rooibek. Daarmee kan de chauffeur gebruikmaken van Comfort Drive-dieptecontrole.

Het systeem op de ACC-rooibek regelt de rooidiepte preciezer door het samenspel tussen de nieuwe software en de tasters in de rooibek. Dat verhoogt de rooikwaliteit volgens de fabrikant.

Handmatig ingrijpen bij spuitpaden en hellende gebieden is overbodig, omdat de Comfort Drive-software ook dan de diepte constant houdt. Tevens kan de rooier door deze upgrade met een hogere snelheid rooien. Dat komt door een verbeterde stabiliteit van het rooisysteem en van de machine zelf.

Software-update vanaf modeljaar 2022 mogelijk

De Puma 4.0-rooiers vanaf modeljaar 2023 krijgen de software-update standaard, wanneer je kiest voor een rooier met optionele ACC-rooibek. Heb je een Puma 4.0 vanaf modeljaar 2022, dan kun je deze update ook achteraf tegen betaling laten uitvoeren. Op oudere Puma-machines is deze software-update niet mogelijk, aldus de fabrikant.

Auteur: Jacco van Erkelens

Ben je op zoek naar een gebruikte AVR Puma-aardappelrooier? Kijk eens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Combine Cann DoubleCut DC4510 maakt korte metten met hennepplant

GroeNoord ontwikkelde samen met Hempflax combine DoubleCut DC4510. Na jaren fijnslijpen maakt de Double Cut korte metten met de hennepplant.
Afbeelding artikel

Automatische pick-upsnelheid en gps-besturing op Claas Jaguar-hakselaars

Claas geeft de Jaguar 800- en 900-serie een update: gps-besturing op het Cemis 1200-scherm en automatisch geregelde pick-upsnelheid.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Bernard Krone was een inspiratiebron voor velen’

Passie en doorzettingsvermogen kenmerkten de onlangs overleden dr. Bernard Krone. Hij was een inspiratiebron voor velen, schrijft TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum...
Beheer
WP Admin