fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Louise Fresco treedt toe tot RvC Zweegers Equipment Group

Louise Fresco was van 1 juli 2014 tot 1 juli 2022 bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. Fresco treedt per 1 november toe tot de Raad van Commissarissen van Zweegers Equipment Group. Zij wil zich voor de toekomst van de voedselvoorziening en landbouw in de wereld blijven inzetten. - Foto: Zweegers Equipment Group /Jeroen Hofman

Per 1 november treedt Louise Fresco toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van de Zweegers Equipment Group. Fresco was tot de zomer van 2022 bestuursvoorzitter en hoogleraar van Wageningen UR.

Internationaal gezien geldt Prof. Dr. Ir. Louise Fresco als een van meest gezaghebbende deskundigen als het gaat om landbouwproductie en voedselvoorziening. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst.

Bijdrage leveren aan vernieuwing agrarische sector

“Fresco wil zich graag blijven inzetten voor de toekomst van voedsel en landbouw in de wereld”, aldus het persbericht van Zweegers Equipment Group. Zij is ervan overtuigd dat verandering alleen kan plaatsvinden door wetenschappelijk onderzoek, innovatie en openbare dialogen.

Fresco hoopt via haar betrokkenheid bij de Zweegers Equipment Group, die op 8 mei 2022 is opgericht, een bijdrage te kunnen leveren aan de vernieuwing van de agrarische sector, met gerichte innovaties voor een duurzame toekomst.

Groot internationaal netwerk

Zowel Gerrit van der Scheer, CEO Zweegers Equipment Group, als Cees Veerman, voorzitter van de RvC van Zweegers Equipment Group, zijn blij met de komst van Fresco. “De brede expertise en het grote netwerk van Louise zijn van onschatbare waarde om Zweegers Equipment Group verder duurzaam te ontwikkelen. We kennen elkaar al vele jaren en ik weet uit ervaring dat haar positieve en deskundige kijk veel in beweging kan brengen. We zijn blij met haar komst”, zegt Veerman.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin