fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Louise Fresco treedt toe tot RvC Zweegers Equipment Group

Louise Fresco was van 1 juli 2014 tot 1 juli 2022 bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. Fresco treedt per 1 november toe tot de Raad van Commissarissen van Zweegers Equipment Group. Zij wil zich voor de toekomst van de voedselvoorziening en landbouw in de wereld blijven inzetten. - Foto: Zweegers Equipment Group /Jeroen Hofman

Per 1 november treedt Louise Fresco toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van de Zweegers Equipment Group. Fresco was tot de zomer van 2022 bestuursvoorzitter en hoogleraar van Wageningen UR.

Internationaal gezien geldt Prof. Dr. Ir. Louise Fresco als een van meest gezaghebbende deskundigen als het gaat om landbouwproductie en voedselvoorziening. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst.

Bijdrage leveren aan vernieuwing agrarische sector

“Fresco wil zich graag blijven inzetten voor de toekomst van voedsel en landbouw in de wereld”, aldus het persbericht van Zweegers Equipment Group. Zij is ervan overtuigd dat verandering alleen kan plaatsvinden door wetenschappelijk onderzoek, innovatie en openbare dialogen.

Fresco hoopt via haar betrokkenheid bij de Zweegers Equipment Group, die op 8 mei 2022 is opgericht, een bijdrage te kunnen leveren aan de vernieuwing van de agrarische sector, met gerichte innovaties voor een duurzame toekomst.

Groot internationaal netwerk

Zowel Gerrit van der Scheer, CEO Zweegers Equipment Group, als Cees Veerman, voorzitter van de RvC van Zweegers Equipment Group, zijn blij met de komst van Fresco. “De brede expertise en het grote netwerk van Louise zijn van onschatbare waarde om Zweegers Equipment Group verder duurzaam te ontwikkelen. We kennen elkaar al vele jaren en ik weet uit ervaring dat haar positieve en deskundige kijk veel in beweging kan brengen. We zijn blij met haar komst”, zegt Veerman.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Beheer
WP Admin