fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

De nieuwgebouwde montagehal van Claas in Harsewinkel (D.), waarin de fabrikant € 44 miljoen investeerde, heeft een plafond tot 14 meter hoog. Daardoor is de fabriek up-to-date voor de bouw van Claas-oogstmachines Trion en Lexion. - Foto: Claas

Machinefabrikant Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn maaidorser-productielocatie in Harsewinkel (D.). Voor de productie van combines Trion en Lexion is een nieuwe hal gebouwd.

De fabrikant investeerde € 44 miljoen in een nieuwe fabriekshal met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De nieuwe hal biedt meer hoogte en ruimte en is moderner dan de twee oude vervangen hallen. De twee oude fabriekshallen dateerden uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze hallen hadden plafondhoogtes van 4,2 tot 6 meter. De fabrikant kon hierdoor geen functionele controles uitvoeren op de graantank van de grootste Lexion-combines.

De nieuwe hal heeft een plafond tot 14 meter hoog, waardoor de fabriek up-to-date is voor de oogstmachines die Claas in Harsewinkel bouwt. De nieuwe fabriekshal is inmiddels in gebruik genomen.

Afbreken en opbouwen in 22 weken

Tot 2021 werden in Harsewinkel op twee assemblagelijnen maaidorsers gebouwd. De twee oude montagehallen zijn in 22 weken tijd gedemonteerd en vervangen door één grote hal van 15.000 vierkante meter. De hal is voorzien van ledverlichting en een nieuw ventilatiesysteem dat 80.000 kuub binnenlucht circuleert. Daarbij bespaart de hal 470 ton CO2door efficiënter energiebeheer, een betere isolatie en ledverlichting.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Beheer
WP Admin