Terug naar nieuwsoverzicht

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

De nieuwgebouwde montagehal van Claas in Harsewinkel (D.), waarin de fabrikant € 44 miljoen investeerde, heeft een plafond tot 14 meter hoog. Daardoor is de fabriek up-to-date voor de bouw van Claas-oogstmachines Trion en Lexion. - Foto: Claas

Machinefabrikant Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn maaidorser-productielocatie in Harsewinkel (D.). Voor de productie van combines Trion en Lexion is een nieuwe hal gebouwd.

De fabrikant investeerde € 44 miljoen in een nieuwe fabriekshal met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De nieuwe hal biedt meer hoogte en ruimte en is moderner dan de twee oude vervangen hallen. De twee oude fabriekshallen dateerden uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze hallen hadden plafondhoogtes van 4,2 tot 6 meter. De fabrikant kon hierdoor geen functionele controles uitvoeren op de graantank van de grootste Lexion-combines.

De nieuwe hal heeft een plafond tot 14 meter hoog, waardoor de fabriek up-to-date is voor de oogstmachines die Claas in Harsewinkel bouwt. De nieuwe fabriekshal is inmiddels in gebruik genomen.

Afbreken en opbouwen in 22 weken

Tot 2021 werden in Harsewinkel op twee assemblagelijnen maaidorsers gebouwd. De twee oude montagehallen zijn in 22 weken tijd gedemonteerd en vervangen door één grote hal van 15.000 vierkante meter. De hal is voorzien van ledverlichting en een nieuw ventilatiesysteem dat 80.000 kuub binnenlucht circuleert. Daarbij bespaart de hal 470 ton CO2door efficiënter energiebeheer, een betere isolatie en ledverlichting.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas

Youngtimer Landtechnik im Einsatz, ondersteund door Claas, hield op zaterdag 16 september een hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas Jaguar-hakselaars.
Afbeelding artikel

Proefrit met reus op rupsen: Claas Xerion 12.650 TerraTrac

TREKKER rijdt exclusief een rondje met het nieuwe vlaggenschip van Claas: de Xerion 12.650 TerraTrac.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met Claas Xerion 12.650 TerraTrac

TREKKER maakt een proefrit met de 650 pk Claas Xerion 12.650 TerraTrac. Bekijk de video.
Beheer
WP Admin