Terug naar nieuwsoverzicht

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

De nieuwgebouwde montagehal van Claas in Harsewinkel (D.), waarin de fabrikant € 44 miljoen investeerde, heeft een plafond tot 14 meter hoog. Daardoor is de fabriek up-to-date voor de bouw van Claas-oogstmachines Trion en Lexion. - Foto: Claas

Machinefabrikant Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn maaidorser-productielocatie in Harsewinkel (D.). Voor de productie van combines Trion en Lexion is een nieuwe hal gebouwd.

De fabrikant investeerde € 44 miljoen in een nieuwe fabriekshal met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. De nieuwe hal biedt meer hoogte en ruimte en is moderner dan de twee oude vervangen hallen. De twee oude fabriekshallen dateerden uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Deze hallen hadden plafondhoogtes van 4,2 tot 6 meter. De fabrikant kon hierdoor geen functionele controles uitvoeren op de graantank van de grootste Lexion-combines.

De nieuwe hal heeft een plafond tot 14 meter hoog, waardoor de fabriek up-to-date is voor de oogstmachines die Claas in Harsewinkel bouwt. De nieuwe fabriekshal is inmiddels in gebruik genomen.

Afbreken en opbouwen in 22 weken

Tot 2021 werden in Harsewinkel op twee assemblagelijnen maaidorsers gebouwd. De twee oude montagehallen zijn in 22 weken tijd gedemonteerd en vervangen door één grote hal van 15.000 vierkante meter. De hal is voorzien van ledverlichting en een nieuw ventilatiesysteem dat 80.000 kuub binnenlucht circuleert. Daarbij bespaart de hal 470 ton CO2door efficiënter energiebeheer, een betere isolatie en ledverlichting.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Afbeelding artikel

Väderstad Farm in Duitsland geopend

Väderstad opent officieel Väderstad Farm in Duitsland; een ontmoetingspunt voor klanten met allerhande innovaties.
Afbeelding artikel

Caroline Bekkering nieuwe directeur Fedecom

Vanaf 1 januari 2023 wordt Caroline Bekkering de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom.
Beheer
WP Admin