fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: 36-kuubs voermengwagen van machinefabrikant Faresin

De Leader PF3 Plus zelfrijder is volgens Farsesin geschikt voor bedrijven met zo’n 1.000 melkkoeien. - Foto: Martijn Knuivers

De Italiaanse machinefabrikant Faresin ontwikkelde een zelfrijdende voermengwagen van 36 kuub met drie verticale vijzels. De voermengwagen kreeg de naam Leader PF3 Plus.

Het vorige topmodel was 33 kuub groot en had twee vijzels. De voermengwagen staat in contact met een voerprogramma op de thuis-pc. Vanuit huis kun je een voermix downloaden, waarna de wagen exact de juiste hoeveelheden van elk product laadt. Het programma regelt vervolgens de verstelling van de messen en de snelheid van de vijzels. Een NIR-sensor meet of het voermengsel in de kuip homogeen genoeg is gemengd.

6,7 liter FPT-motor van 289 pk

De wagen is voorzien van losbanden voor en achter. Onder de motorkap ligt een 6,7 liter FPT-motor van 289 pk (212 kW). Alle zes wielen zijn aangedreven.

De wagen kost zo’n € 425.000. Volgens Faresin is hij bedoeld voor bedrijven met zo’n 1.000 melkkoeien.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Beheer
WP Admin