Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: 36-kuubs voermengwagen van machinefabrikant Faresin

De Leader PF3 Plus zelfrijder is volgens Farsesin geschikt voor bedrijven met zo’n 1.000 melkkoeien. - Foto: Martijn Knuivers

De Italiaanse machinefabrikant Faresin ontwikkelde een zelfrijdende voermengwagen van 36 kuub met drie verticale vijzels. De voermengwagen kreeg de naam Leader PF3 Plus.

Het vorige topmodel was 33 kuub groot en had twee vijzels. De voermengwagen staat in contact met een voerprogramma op de thuis-pc. Vanuit huis kun je een voermix downloaden, waarna de wagen exact de juiste hoeveelheden van elk product laadt. Het programma regelt vervolgens de verstelling van de messen en de snelheid van de vijzels. Een NIR-sensor meet of het voermengsel in de kuip homogeen genoeg is gemengd.

6,7 liter FPT-motor van 289 pk

De wagen is voorzien van losbanden voor en achter. Onder de motorkap ligt een 6,7 liter FPT-motor van 289 pk (212 kW). Alle zes wielen zijn aangedreven.

De wagen kost zo’n € 425.000. Volgens Faresin is hij bedoeld voor bedrijven met zo’n 1.000 melkkoeien.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Blikvangers op vakbeurs Agromek in Denemarken

TREKKER zag op vakbeurs Agromek blikvanger Claas Axion 950 op TerraTracs evenals de smalste trekker ter wereld. Welke dat is, zie...
Afbeelding artikel

Elektrische voermengwagen Marmix E-Mix in 2023 op de markt

Importeur Abemec heeft samen met machinefabrikant Marmix de elektrisch aangedreven voermengwagen E-Mix ontwikkeld.
Afbeelding artikel

Foto | Gedetailleerde diorama’s kijken op L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle

Bekijk in deze fotoreportage de prachtige, gedetailleerde diorama’s die te zien waren op de 32ste L.C.N. Miniaturenbeurs in Zwolle.
Beheer
WP Admin