Terug naar nieuwsoverzicht

Serieproductie elektrische Agromec-trekker opgestart

De Agromec-Fendt-trekker wordt uitgerust met een accu onder de motorkap. In de fronthef van de trekker hangt een verwisselbare accu. - Foto: Bob Karsten

Fendt-importeur Agromec uit Veghel (N.-Br.) produceert een eerste serie volledig elektrische trekkers. Agromec verwacht dat volgend jaar 10% van alle verkochte Agromec-trekkers elektrisch is.

De zogenoemde 700 Vario Electric is een volledig elektrische trekker met een verwisselbare accu in de fronthef. De basis van de 700 Vario Electric is een Fendt 720 Vario.

Eind 2022 wil Agromec de eerste acht Agrome-trekkers hebben gebouwd. Dat is inclusief het eerste model dat in september op vakbeurs AgroTechniek Holland te zien was. Coen Loeffen, productmanager bij Agromec, verwacht dat in 2023 10% van alle door Agromec verkochte Fendt-trekkers volledig elektrisch is. Agromec verkoopt jaarlijks 150 tot 180 nieuwe trekkers.

Elektrische trekker ontwikkeld met ECE en Van Wijlen

Agromec ontwikkelde de elektrische trekker in samenwerking met Electric Construction Equipment (ECE) uit Veghel (N.-Br.) en aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle (N.-Br.). De eerste trekker wordt momenteel ingezet in de vloot van Van Wijlen. De serieproductie vindt plaats in de werkplaats van ECE.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Landini Landpower terug met Fase V-motor

Trekkerserie Landini Landpower verdween in 2014 van de markt. De serie komt terug met twee modellen en een schonere motor.
Afbeelding artikel

Video | Ford-trekkers ronkend over de Brabantse akkers

Van Blauwe Reiger en Dexta tot de grotere Ford-series 5000 en 7000 en Ford County; 120 Ford-trekkers bewerken akkers in Heesch...
Afbeelding artikel

Precisiezaaien met autonome elektrische robot Salin 247

De autonome elektrische zaairobot Salin 247 is uitgebreid getest in de VS. Resultaat: meer precisie, minder bodemverdichting.
Beheer
WP Admin