Terug naar nieuwsoverzicht

Serieproductie elektrische Agromec-trekker opgestart

De Agromec-Fendt-trekker wordt uitgerust met een accu onder de motorkap. In de fronthef van de trekker hangt een verwisselbare accu. - Foto: Bob Karsten

Fendt-importeur Agromec uit Veghel (N.-Br.) produceert een eerste serie volledig elektrische trekkers. Agromec verwacht dat volgend jaar 10% van alle verkochte Agromec-trekkers elektrisch is.

De zogenoemde 700 Vario Electric is een volledig elektrische trekker met een verwisselbare accu in de fronthef. De basis van de 700 Vario Electric is een Fendt 720 Vario.

Eind 2022 wil Agromec de eerste acht Agrome-trekkers hebben gebouwd. Dat is inclusief het eerste model dat in september op vakbeurs AgroTechniek Holland te zien was. Coen Loeffen, productmanager bij Agromec, verwacht dat in 2023 10% van alle door Agromec verkochte Fendt-trekkers volledig elektrisch is. Agromec verkoopt jaarlijks 150 tot 180 nieuwe trekkers.

Elektrische trekker ontwikkeld met ECE en Van Wijlen

Agromec ontwikkelde de elektrische trekker in samenwerking met Electric Construction Equipment (ECE) uit Veghel (N.-Br.) en aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle (N.-Br.). De eerste trekker wordt momenteel ingezet in de vloot van Van Wijlen. De serieproductie vindt plaats in de werkplaats van ECE.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kramer bouwt e-wiellader KL25.5e met vier uur looptijd

Kramer heeft e-wiellader KL25.5e uitgerust met een 96-volt lithium-ion batterij: 4 uur looptijd zonder tussentijds opladen.
Afbeelding artikel

Nieuw topmodel Steyr Absolut CVT met 280 pk

Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen willen: de Steyr Absolut 6280 CVT.
Afbeelding artikel

Goldoni koopt 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren

Goldoni Keestrack heeft een overeenkomst gesloten met Hyundai Doosan Infracore voor de levering van 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren.
Beheer
WP Admin