fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

AP Dubex verhuist van Groningen naar Flevoland

Machinefabrikant AP Dubex produceert onder meer getrokken veldspuiten. De fabrikant verhuist binnenkort van Stadskanaal (Gr.) naar de hoofdvestiging in Rutten (Fl.). - Foto: Hans Banus

Machinefabrikant AP Dubex verhuist binnenkort van Stadskanaal (Gr.) naar de hoofdvestiging in Rutten (Fl.). Mede door de hoge energiekosten heeft AP Dubex besloten de productielocatie in Stadskanaal te sluiten. Dat meldt RTV Noord.

Machinefabrikant AP Machinebouw nam begin 2021 spuitenfabrikant Dubex uit Stadskanaal over. De productielocatie in Stadskanaal bleef in gebruik, de naam van de fabriek werd gewijzigd in AP Dubex.

‘Twee locaties, twee keer zoveel kosten’

Bij de overname leek de toekomst van het bedrijf nog rooskleurig. De nieuwe eigenaar wilde de productie opschroeven en meer personeel aannemen. Mede door de hoge energiekosten is dit niet meer mogelijk. De sluiting van de locatie in Stadskanaal, met zestien medewerkers, is onvermijdelijk.

“Twee locaties betekent twee keer zoveel kosten”, zegt Michael Visser, directeur van AP Machinebouw. “Daarom kunnen we niet anders dan de productie volledig overhevelen naar onze hoofdvestiging in Rutten.” Wanneer de locatie in Stadskanaal de deuren gaat sluiten, is nog niet duidelijk. “In elk geval voor het einde van het jaar”, aldus Visser.

Auteur: Willeke Seevinck

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Beheer
WP Admin