fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerverkoop 10% lager dan in 2021

John Deere had in de periode 2017-2021 het belangrijkste marktaandeel met 23,4%. Foto: Ronald Hissink

De trekkerafzet is in de eerste zeven maanden van dit jaar gedaald met 10% ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden voor 1 augustus 1.290 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de gebruiker. Dat meldt brancheorganisatie van trekkerimporteurs Fedecom.

Vorig jaar toonde de trekkerverkoop enig herstel ten opzichte van 2020. Dit jaar zakt de handel in nieuwe trekkers echter naar het laagste niveau in vele decennia. Vergeleken met het vijfjarig gemiddelde heeft de branche dit jaar zo’n 15% ingeleverd.

Grootste marktaandeel John Deere

Hoewel de verkoop in 2020 en 2021 al heel wat minder was dan de jaren daarvoor, komt het gemiddelde voor de verkoopperiode van januari tot en met juli in de jaren 2017-2021 iets hoger uit dan 1.500 stuks.

John Deere was in die periode de belangrijkste leverancier met een aandeel van 23,4%. Daarna volgen New Holland (17,8%) en Fendt (17,5%).

Na de traditionele top-3 volgen Case-IH (10,4%), Massey-Ferguson (9,4%), Deutz-Fahr (6,9%), Valtra (5,4%) en Claas (4,9%). De overige merken als Steyr, Kubota, Zetor en Same zijn gezamenlijk kleiner dan Claas, met amper meer dan 4% aandeel in de totale verkopen.

Auteur: John Ramaker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Video | Loonwerker Peter Kastelijn stopt met agrarisch loonwerk

In deze video vertelt loonwerker Peter Kastelijn waarom hij stopt met agrarisch loonwerk. Hij kijkt vooruit naar een nieuwe toekomst.
Beheer
WP Admin