Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

Machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos-wagens over. De productie van de silage- en transportwagens start in het voorjaar van 2023. - Foto: Claas

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over. De productie start in het voorjaar van 2023 vanuit een nieuw te openen Fliegl-vestiging in Zuid-Duitsland.

Nadat Claas het afgelopen voorjaar besloot om de productie van de silage-en opraapwagens Cargos stop te zetten, nam Fliegl de rechten voor het bouwen van deze wagens over. Fliegl wordt daardoor full-liner op het gebied van transport voor de agrarische sector. In 2019 nam Fliegl de productie van de meststrooiers van de Franse fabrikant Brochard al over. Daarnaast bouwt het familiebedrijf mesttanks en afschuifwagens.

Fliegl Grunlandtechnik

Het Duitse familiebedrijf Fliegl richt een aparte firma op voor de Cargos-wagens onder de naam Fliegl Grunlandtechnik in Kirchdorf, Oberbaiern. De leiding ervan komt in handen van de 23-jarige Andreas Fliegl, kleinzoon van oprichter Josef Fliegl.

Productie start in 2023

De productie van de Cargos-wagens wordt verplaatst naar een productiehal in Kirchdorf, vlakbij de hoofdvestiging van Fliegl. De komende maanden wordt de hal ingericht. Waarschijnlijk gaat de productie van de Fliegl Cargos-wagens in het voorjaar van 2023 van start.

Claas-dealernetwerk Fliegl Cargos

Het is nog niet bekend welke Claas-dealers de Fliegl Cargos silage- en transportwagens gaan aanbieden. Claas-importeur Kamps de Wild levert sinds afgelopen voorjaar Bergmann-transportwagens aan als alternatief voor Cargos-wagens.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Claas Torion-wielladers met meer power en hefkracht

Machinefabrikant Claas heeft onlangs zijn nieuwe compacte Torion-wielladers 1295, 1611 en 1611 P geïntroduceerd.
Afbeelding artikel

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

Machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over.
Afbeelding artikel

Claas Lexion-maaidorsers met nieuwe cabine en meer power

Machinefabrikant Claas presenteert zijn Lexion-maaidorsers 8600 en 8600 Terra Trac. Ze hebben een flinke technische upgrade gekregen.
Beheer
WP Admin