Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger introduceert Boss 3000-opraapwagen

De nieuwe Boss 3000 Master-serie opraapwagens van Pöttinger telt vier modellen met een inhoud van 18,7 tot 26,5 kuub. - Foto: Pöttinger

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven of voor bedrijven die werken in bergachtige gebieden. De fabrikant heeft de wagen zo onderhoudsarm mogelijk ontworpen.

In de Boss 3000 Master-serie kan de gebruiker kiezen uit vier modellen opraapwagens, met een inhoud van 18,7 tot 26,5 m3. De wagens zijn optioneel verkrijgbaar met twee of drie doseerwalsen. Daarnaast heeft de klant de keus tussen een enkel of tandem-as-onderstel. De nieuwe opraapwagen is geschikt voor vermogens tot 130 pk.

Pöttinger Evomatic-laadinrichting

De nieuwe opraap- en laadinrichting van de Boss 3000-opraapwagens heeft Pöttinger Evomatic genoemd. Dit systeem zorgt volgens de fabrikant voor meer gewasdoorvoer, een lager geluidsniveau en vergt minder onderhoud. De pick-up heeft een opnamebreedte van 1,80 meter en is pendelend opgehangen.

Isobus-bediening

De ‘kleinere’ opraapwagens van Pöttinger krijgen de intelligente mogelijkheden mee die al eerder op de grotere Jumbo-opraapwagens zijn geïntroduceerd, zoals een Isobus-bedieningsterminal van 4,6 inch. De nieuwe Select Control heeft acht bedieningstoetsen en een touchscreen.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte Pöttinger-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Afbeelding artikel

Primeur: Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 aan het werk in Nederland

TREKKER zag als eerste de nieuwe bandhark van Pöttinger aan het werk, de Mergento VT 9220. Een impressie.
Afbeelding artikel

Gespot: Pöttinger Jumbo 8000-opraapwagen in Nederland

Een oplettende lezer spotte afgelopen week een nieuwe Pöttinger-opraapwagen uit de Jumbo 8000-serie in de buurt van Dedemsvaart (Ov.).
Beheer
WP Admin