fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische trekker op abonnementsbasis voor Indiase boeren

Dankzij de plug-and-play-technologie is het elektrische voertuig naar tal van agrarische werkzaamheden te configureren. - Afbeeldingen: Madhav Dua

De Indiase ontwerper Madhav Dua heeft een elektrische trekker ontworpen die via plug-and-play-technologie eenvoudig is aan te passen aan werkzaamheden op het land. De multifunctionele trekker is in de toekomst op abonnementsbasis in te zetten op het Indiase platteland.

Madhav Dua heeft met zijn ontwerp van een elektrisch multifunctioneel landbouwvoertuig de eerste plaats gewonnen in Dezeen’s Future Mobility Competition.

Het doel van de ontwerper is moderne, dure werktuigen aan te bieden voor een lagere prijs, zodat deze binnen het bereik van Indiase boeren komen. Hiermee is de Indiase landbouw efficiënter te maken. Dankzij de plug-and-play-technologie kun je de e-trekker configureren naar werkzaamheden als grondbewerking, zaaien en persen. De trekker is ook te gebruiken als bestelwagen voor de directe verkoop van gewassen en groenten aan klanten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De e-trekker is te gebruiken als bestelwagen. Ook kan het voertuig een drone herbergen.

De e-trekker is te gebruiken als bestelwagen. Ook kan het voertuig een drone herbergen.

E-trekker delen via abonnement

Indiase landbouwcoöperaties kunnen de e-trekker aanschaffen en op abonnementensbasis delen met hun leden. Een zogenoemde use-when-need-basis, waarbij vaste kosten worden omgezet in variabele. Dat maakt de inzet van een multifunctionele e-trekker betaalbaarder en toegankelijker voor Indiase boeren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De elektrische trekker is voorzien van zonnepanelen die energie leveren aan een mobiele energieopslag.

De elektrische trekker is voorzien van zonnepanelen die energie leveren aan een mobiele energieopslag.

Zonnepanelen en drone

Het voertuig is voorzien van zonnepanelen die energie leveren. De energie kunnen boeren thuis gebruiken of bewaren in een mobiele energieopslag. Het elektrische voertuig vergemakkelijkt het onderhoud van gewassen, vermindert de CO2-uitstoot en vergroot het trekvermogen.

In de e-trekker is plaats voor een drone. Die kunnen boeren gebruiken voor precisielandbouw.

Auteur: René Groeneveld

Meer weten over autonome elektrische trekkers en werktuigen? Check Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin