Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH komt met nieuwe Quantum-smalspoortrekkers

Trekkerfabrikant Case IH vernieuwt zijn Quantum-smalspoortrekkers. De trekkers zijn voortaan voorzien van een vierstijlencabine met daarin een vlakke vloer en een beeldscherm in de A-stijl. Ook voegt Case IH een nieuw topmodel toe met 120 pk.

Case IH presenteert in een aantal Zuid-Europese landen een vernieuwde Quantum-smalspoorserie aan dealers. Uit die presentatie blijkt dat de serie een forse wijziging ondergaat: nieuwe cabine, nieuwe motor en een nieuw uiterlijk. Een officiële introductie, ook in Nederland en België, moet nog volgen. De nieuwe serie is nog niet te bestellen.

Volgens Case IH zijn de F-modellen (1,38 meter breed) naar verwachting in september te bestellen en eind dit jaar leverbaar. De andere varianten (smallere V-, tussenmodel N- en CL-serie voor de groenvoorziening) zijn in de loop van 2023 leverbaar.

Zustermerk New Holland presenteerde de technisch identieke T4-smalspoorserie eind 2021 op de landbouwbeurs Eima.

Lees verder onder de foto

Het dashboard is verdwenen. In plaats daarvan hangt er een beeldscherm in de A-stijl.

Het dashboard is verdwenen. In plaats daarvan hangt er een beeldscherm in de A-stijl.

Vlakke vloer

De Case IH-smalspoor is voortaan voorzien van een vierstijlencabine met daarin een vlakke vloer. Verder valt op dat het dashboard is verdwenen. In plaats daarvan hangt er een beeldscherm in de A-stijl. Ook valt een nieuwe, meer kleurrijke zijconsole op. Daarop is te zien dat de aftakassen elektro-hydraulisch inschakelen. Ook is er een nieuwe schakelpook, met daarop een aantal drukknoppen. De nieuwe cabine is leverbaar met een categorie 4-filter.

Nieuw topmodel: 120 pk

Case IH trekt het uiterlijk van de grotere trekkerseries door naar zijn smalspoortrekkers. Daarom is de Quantum voorzien van een nieuw uiterlijk. De twee kleinste modellen (Quantum 80 en 90) zijn uitgerust met een 3,4 liter FPT-viercilinder die voldoet aan de Fase 5-emissienorm. De grotere modellen (100, 110 en 120) hebben een 3,6 liter motor. De typenummers corresponderen met het nominale motorvermogen. Alleen de Quantum 80 gebruikt geen AdBlue.

Twee transmissieopties dragen een nieuwe naam: ActiveDrive – zoals in de grotere series.  Deze is standaard met 32/16-versnellingen en optioneel met 44/16. In beide gevallen is de topsnelheid 40 km/u. De trekker is leverbaar met een 64 of 80 l/min grote hydrauliekpomp.

De Case IH-smalspoor is voortaan voorzien van een vierstijlencabine met daarin een vlakke vloer.

De Case IH-smalspoor is voortaan voorzien van een vierstijlencabine met daarin een vlakke vloer.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Afbeelding artikel

Klassieker | Renault 155-54 Turbo: comfortabele Fransman

In 1981 introduceert Renault de TX-serie. Een trekker die opvalt door een totaal nieuwe en moderne vormgeving. In 1989 verschijnt de...
Beheer
WP Admin